Η περιπτερού (1970) (Α/Μ)



Κωμωδία του Νίκου Αβραμέα, με τους Γεωργία Βασιλειάδου, Μαίρη Μεταξά, Μπέττυ Μοσχονά, Αλέκα Στρατηγού, Πόπη Λάζου, Νικήτα Πλατή, Βασίλη Μαλούχο, Μάκη Δεμίρη. 

Η Γεωργία είναι μια φωνακλού ταξιτζού, αγαπητή όμως σε όλους στη γειτονιά. Η κολλητή της, η Κατίνα, έχει το περίπτερο από όπου περνούν όλοι και της λένε τα μυστικά τους. Έτσι, της έρχεται η ιδέα να προτείνει στη Γεωργία να κάνει το μέντιουμ, αφού εκείνη μπορεί να μαθαίνει τα πάντα από τις πελάτισσές της και να την ενημερώνει προκαταβολικά. Όταν ξεκινούν τη νέα δραστηριότητα, όλα πηγαίνουν καλά, μόνο που αντιδρά η ιδιοκτήτρια της απέναντι "επιχείρησης" και η οποία προτείνει στη Γεωργία να συνεταιριστούν. 

Όλη η ταινία είναι ένα λάθος, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον τίτλο, αφού δεν είναι η περιπτερού (Μαίρη Μεταξά) η πρωταγωνίστρια, αλλά η ταξιτζού (Γεωργία Βασιλειάδου). Έλα, όμως, που την ίδια χρονιά έβγαινε στους κινηματογράφους "Η ταξιτζού" με τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου. Οπότε, ο παραγωγός έβαλε για τίτλο το δεύτερο σε σεναριακή συμμετοχή επάγγελμα. Να μη μιλήσουμε για σενάριο (που το μισό παραπέμπει στην άλλη ταινία της Βασιλειάδου "Η καφετζού" και το άλλο μισό είναι μια άλλη εντελώς ταινία), να μη μιλήσουμε για ερμηνείες, να μη μιλήσουμε καν για βασικές κινηματογραφικές αρχές, όπως ρακόρ και μοντάζ. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)