Top of the lake: China girl (2017)


Δραματική μίνι σειρά 7 επεισοδίων, συμπαραγωγή BBC, Sundance Channel και Arte, δημιουργία της Τζέην Κάμπιον (που σκηνοθέτησε κάποια από τα επεισόδια) και του Τζέραρντ Λη, με τους Ελίζαμπεθ Μος, Γκουέντολιν Κρίστι, Άλις Ένγκλερτ, Ντέηβιντ Ντένσικ, Νικόλ Κίντμαν, Λίνκολν Βίκερυ. 

Μετά τα βίαια γεγονότα στη Νέα Ζηλανδία, η Υπαστυνόμος Ρόμπιν επιστρέφει στο Σίδνεϋ με σκοπό να ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή. Όμως, οι συνάδελφοί της στο Τμήμα δεν καλοβλέπουν την προηγούμενη δράση της, την ίδια στιγμή που ο διοικητής της την έχει σε μια άτυπη επιτήρηση. Εν τω μεταξύ, μια βαλίτσα που ξεβράζεται στην παραλία κρύβει μέσα της το πτώμα μιας νεαρής ασιάτισσας και μια καινούργια υπόθεση ξεκινά, η οποία θα ξυπνήσει παράλληλα μνήμες στο μυαλό της ταλαιπωρημένης αστυνομικίνας. 

Ο πρώτος κύκλος είχε αφήσει το σημάδι του, τόσο με το σκληρό θέμα του όσο και με την αισθητική του. Τρία χρόνια μετά, οι βασικοί συντελεστές επιστρέφουν για να αφηγηθούν μια εξολοκλήρου νέα ιστορία, με βασικό ατού και πάλι την πρωταγωνίστρια, Ελίζαμπεθ Μος (που φέτος είχε την τιμητική της), καθώς και ένα εντυπωσιακό και άριστα επιλεγμένο καστ. Η υπόθεση του νέου κύκλου είναι εξ ίσου σκληρή και σύγχρονη, όμως το σενάριο αυτή τη φορά δεν βοηθά. Αντί να επικεντρώσει στο βασικό θέμα, το οποίο θα ήταν υπέρ-αρκετό από μόνο του, εμφανίζει ξαφνικά ένα πρόσωπο από το παρελθόν της Υπαστυνόμου Ρόμπιν, το οποίο έρχεται κυριολεκτικά από το πουθενά και ταράζει τη συνοχή της κεντρικής ηρωίδας. Είναι απορίας και θαυμασμού άξιον πραγματικά, πώς η Ελίζαμπεθ Μος διαχειρίζεται τον χαρακτήρα που ερμηνεύει που από τη μια στιγμή στην άλλη γίνεται ένας άλλος, εντελώς διαφορετικός. Η δε λύση του δράματος δείχνει να γράφτηκε στο πόδι, με κενά και ανακολουθίες που προδίδουν έναν αέρα του τύπου "παιδιά, φτάσαμε στο 6ο επεισόδιο, πρέπει να τελειώνουμε". Παρ' όλα αυτά, η σειρά τρέχει με ενδιαφέρον και με κάποιες πάρα πολύ καλές στιγμές που ξεχωρίζουν. Όλο μαζί, όμως, μοιάζει να χάνει τον έλεγχο, άρα και τη δυναμική του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)