O τελευταίος πειρασμός (1964) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της εταιρείας Αφοι Ρουσσόπουλοι, σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καψάσκη, με τους Τίτο Βανδή, Άννα Φόνσου, Βαγγέλη Σειληνό, Φλωρέτα Ζάννα, Γιώργο Μοσχίδη. 

Ένας διακεκριμένος χειρουργός που νιώθει μεγάλη μοναξιά μετά τον θάνατο της γυναίκας του, συναντά τυχαία ένα βράδυ μια αρτίστα σε ένα μπουλούκι. Καθώς εκείνος βοηθά έναν συνάδελφό της που τραυματίστηκε όσο έκαναν πρόβες, εκείνη του προτείνει απροκάλυπτα να τον πληρώσει σε είδος, αφού από χρήματα δεν υπήρχε μία. Εκείνος φυσικά και αρνείται, όμως αυτό το θρασύ του χαρακτήρα της τον κάνει να την ερωτευθεί. Έτσι ξεκινά μια κατρακύλα στη σχέση του μαζί της που δεν την εμποδίζουν ούτε καν οι αντιδράσεις της κόρης του. 

Ξεκινά πολλά υποσχόμενο και αρκούντως τολμηρό για την εποχή του, με κάποια δείγματα ενδιαφέρουσας σκηνοθετικής ματιάς, σε ό,τι αφορά τη φωτογραφία και το στήσιμο της κάμερας. Γρήγορα, όμως, ξεφουσκώνει και καταφεύγει σε απιθανότητες και υπερβολές που μετατρέπουν το δράμα σε ιλαρότητα. Η Άννα Φόνσου έχει το μπρίο και το στήσιμο για να υποστηρίξει το ρόλο της, απέναντι σε έναν μάλλον μονοκόμματο Τίτο Βανδή. Τι να σου κάνουν, όμως και οι δυο τους, όταν το δια χειρός του σκηνοθέτη σενάριο (βασισμένο στο μυθιστόρημα "Το τελευταίο καλοκαίρι" του Γιάννη Μαρή) βρίθει κοινοτοπιών και μεγαλοστομίας; Όσο για τη "λύτρωση" του φινάλε, είναι τόσο προχειροστημένη που συμπαρασύρει σε μια συνολικά κακή ανάμνηση και τα καλά στοιχεία του φιλμ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)