Το παραστράτημα μιας αθώας (1959) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της Τζαλ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Κώστα Ανδρίτσου, με τους Γκέλυ Μαυροπούλου, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Ανδρέα Μπάρκουλη, Χάρη Καμίλη, Ανδρέα Φιλιππίδη, Ρίτα Μουσούρη. 

Μια φτωχιά κοπέλα πέφτει θύμα ενός γοητευτικού νεαρού που της υπόσχεται γάμο αμέσως μόλις τελειώσει το σχολείο. Όμως, μετά από πίεση της πλούσιας οικογένειάς του που δεν θα δεχόταν ποτέ για νύφη τους μια γυναίκα με λαϊκή καταγωγή, φεύγει για το εξωτερικό. Έτσι, η Φανή δέχεται την πρόταση γάμου που της κάνει ένας κατά πολύ μεγαλύτερος και ευκατάστατος κύριος που την αγαπά. Η ζωή τους ξεκινά όμορφα, όμως σύντομα έχει να αντιμετωπίσει τόσο τις ατελείωτες ώρες εργασίας του συζύγου της που τους στερούν την οποιαδήποτε κοινωνική ζωή, όσο και την εχθρική αντιμετώπιση της αυστηρής πεθεράς της.

Συμπαθητική στο σύνολό της ταινία, απόλυτα πιστή στις προδιαγραφές των αντίστοιχων δραματικών έργων της εποχής, όμως χωρίς τη φτώχεια στην παραγωγή και την εντελώς λαϊκή ματιά που χαρακτήριζαν τα μελό του σωρού που ακολούθησαν στα χρόνια του '60. Το σενάριο (πουυπογράφει ο σκηνοθέτης διασκευάζοντας το μυθιστόρημα της Ιωάννας Μπουκουβάλα-Αναγνώστου) σκιαγραφεί στοιχειωδώς τους χαρακτήρες, με πολύ ενδιαφέρουσες τις παρουσίες τόσο του Λάμπρου Κωνσταντάρα όσο και της εντελώς bitch Χάρις Καμίλη. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)