Nine lives (2016)


Ελληνικός τίτλος: Εννιά ζωές

Οικογενειακή κωμωδία της Europa, σε σκηνοθεσία Μπάρρυ Σόνενφελντ, με τους Κέβιν Σπέησυ, Τζέννιφερ Γκάρνερ, Κρίστοφερ Γουώκεν, Ρόμπι Αμέλ, Μαλίνα Γουάισμαν, Μαρκ Κονσουέλος. 

Ο Τομ Μπραντ είναι ένας υπέρ-επιτυχημένος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος την τρέχουσα περίοδο τρέχει να ολοκληρώσει το πλέον φιλόδοξο έργο του: την αποπεράτωση του ψηλότερου ουρανοξύστη στον κόσμο. Η εργασιομανία του, όμως, τον έχει απομακρύνει από την οικογένειά του, με αποτέλεσμα γκρίνιες και παράπονα. Καθώς πλησιάζουν τα γενέθλια της μικρής του κόρης και εκείνη ζητάει για δώρο, όπως κάθε χρόνο, μια γάτα. ο Τομ αποφασίζει να της κάνει το χατίρι. Με τη γάτα που μόλις αγόρασε -από ένα παράξενο μαγαζί και από έναν ακόμα πιο παράξενο ιδιοκτήτη- ανά χείρας, και ύστερα από κάποια ξαφνικά γεγονότα, ο Τομ βρίσκεται παγιδευμένος στο σώμα της γάτας, χωρίς αυτό απαραίτητα να τον κάνει και πιο συμπαθή.

Χαριτωμένο, αν και αδούλευτο στις λεπτομέρειες, φιλμάκι, διασκεδαστικό και σίγουρα πολύ πιο εντυπωσιακό στα μάτια των μικρότερων σε ηλικία θεατών. Ο Κέβιν Σπέησυ -τουλάχιστον για όσο εμφανίζεται με την ανθρώπινη μορφή του- είναι απολαυστικός μέσα στη στριμάδα του και την παραξενιά του, ενώ σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το voice over όσο ακούμε τις σκέψεις του όταν είναι μεταμορφωμένος σε γάτα -ούτε ευφυές είναι το κείμενο, ούτε προσθέτει κάτι περισσότερο στη δράση. Όμως, όπως και να το κάνουμε, βρισκόμαστε απέναντι σε μια γρήγορη και με αρκετή πλάκα οικογενειακή ταινία με βασικό πρωταγωνιστή έναν γάτο που κάνει τα μύρια όσα, είτε στην πραγματική είτε στην ψηφιακή του μορφή. Κι αυτό δεν το λες κακό. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)