Η θυρωρίνα (1968) (Α/Μ)



Κωμωδία του Νίκου Αβραμέα, με τους Σαπφώ Νοταρά, Νίκο Σταυρίδη, Τάκη Μηλιάδη, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νικήτα Πλατή, Σάκη Παπανικολάου, Τέλη Ζώτο, Αλέκα Στρατηγού. 

Η κυρία Φανουρία είναι θυρωρός σε μια μεγάλη πολυκατοικία στην Αθήνα, όπου πρέπει να ανέχεται τις παραξενιές των κατοίκων της. Σαν να μην έφταναν τα κουτσομπολιά και οι ερωτοδουλειές που την απασχολούν διαρκώς, μπαίνει στη διαδικασία να λέει και το φλιτζάνι σε κάθε ερωτοχτυπημένο εκεί μέσα, φροντίζοντας με τον τρόπο αυτό να κάνει και προξενιά. 

Παραγωγή ξεπέτα και με σενάριο τρικυμία εν κρανίω που θυμίζει λίγο από την "Καφετζού" στην αρχή, μέχρι που χάνει εντελώς τον μπούσουλα και κάθε ίχνος λογικής ακολουθίας στα τεκταινόμενα. Υπερβολικό όσο δεν παίρνει, τόσο σε επίπεδο ιστορίας όσο και ερμηνειών, με τους ηθοποιούς να αυτοσχεδιάζουν, έρμαια των πάμφτωχων και ασυνάρτητων διαλόγων και της ανύπαρκτης ουσιαστικά σκηνοθεσίας. Η ιστορία δε είναι τόσο ελλειμματική σε περιεχόμενο και διάρκεια που επιστρατεύονται τραγούδια και μπαλέτα, το ένα πίσω από το άλλο, για να φτάσει η ταινία στην επιθυμητή διάρκεια. Στοιχειώδες ιστορικό ενδιαφέρον έχουν η παρουσία του τραγουδιστή Σάκη Παπανικολάου σε ρόλο ηθοποιού και κάποια πλάνα από την Αθήνα της εποχής.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)