Hulk: Married (1978)


Κόμικ τηλεταινία φαντασίας της Universal, σε σκηνοθεσία Κέννεθ Τζόνσον, με τους Μπιλ Μπίξμπυ, Μάριετ Χάρτλεϋ, Λου Φερίνιο, Τζακ Κόλβιν. 

Ο Ντέηβιντ Μπάννερ συνεχίζει τις περιπλανήσεις του, προσπαθώντας πάντα να βρει την απάντηση στην κατάσταση του μεταβολισμού του που τον μετατρέπει ανεξέλεγκτα στον Χαλκ. Αυτήν τη φορά, νιώθει σίγουρος πως πλησιάζει τη λύση, καθώς ανακαλύπτει πως τα πειράματα της δόκτορος Κάρολυν Φηλντς μπορούν να κρύβουν τη διέξοδο στο πρόβλημά του. Αυτό που δεν γνωρίζει, όμως, είναι πως και η ίδια πάσχει από ανίατη ασθένεια, με τον χρόνο της να είναι κάτι περισσότερο από περιορισμένος.

Εισαγωγικό διπλό επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της σειράς "Ο Απίθανος Χαλκ", με τη δημοφιλία της να αυξάνεται διαρκώς. Κυκλοφόρησε αργότερα μονταρισμένο υπό τη μορφή ενιαίας τηλεταινίας 95 λεπτών, κάνοντας τον πράσινο γίγαντα της Marvel τον υπερήρωα με τις περισσότερες αυτόνομες τηλεταινίες συνολικά (χωρίς να υπολογίσουμε τις δύο πρόσφατες κινηματογραφικές παραγωγές). Αυτό που εξακολουθώ να αναγνωρίζω στη σειρά είναι πως λάμβανε πολύ σοβαρά υπ' όψιν της τους τεχνικούς (και οικονομικούς) περιορισμούς της εποχής, με αποτέλεσμα ο τότε Χαλκ να μην είναι μια σειρά περιπέτειας με άσκοπο γρονθοκόπημα, αλλά πολύ περισσότερο ένα ψυχολογικό δράμα, που περισσότερο θύμιζε Τζέκυλ και Χάυντ. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)