Castle Rock (Season 1 -2018)


Σειρά τρόμου της Warner για το Hulu, δημιουργία των Σαμ Σω και Ντάστιν Τόμασον, με τους Αντρέ Χόλαντ, Μέλανι Λύνσκυ, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Τζέην Λέβυ, Σίσυ Σέησεκ, Σκοτ Γκλεν, Τέρρυ Ο'Κουίν. 

Μετά την αυτοκτονία του δεσμοφύλακα Ντέηλ Λέησυ που σοκάρει τη μικρή κοινωνία του Κασλ Ροκ, ανακαλύπτεται σε μια εγκαταλελειμμένη πτέρυγα των φυλακών ένας νεαρός άντρας φυλακισμένος σε ένα κλουβί. Το μόνο που αρθρώνει στους αστυνομικούς που τον ελευθερώνουν είναι το όνομα του υιοθετημένου γιου του πάστορα της πόλης, δικηγόρου πλέον, ο οποίος λείπει εδώ και χρόνια. Όταν ο Χένρυ Ντήβερ ειδοποιείται για την υπόθεση, επιστρέφει χωρίς καθόλου διάθεση στην πόλη του, για να συναντήσει αυτόν τον μυστηριώδη άγνωστο και να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί. 

Με τον ίδιο τον Στήβεν Κινγκ να βρίσκεται μεταξύ των παραγωγών, παρέα με τον Τζέι Τζέι Άμπραμς, και τη σειρά να διαδραματίζεται στο ευρύτερο σύμπαν των βιβλίων του διάσημου συγγραφέα τρόμου (χωρίς όμως να βασίζεται σε κανένα από τα βιβλία του), το Castle Rock δεν μπορούσε να παρά να δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες. Προσδοκίες, οι οποίες μάλιστα δεν διαψεύστηκαν από ένα συναρπαστικό πρώτο επεισόδιο που υποσχόταν πολλά για τη συνέχεια. Όμως, στην εξέλιξή του, δεν στάθηκε στο ύψος της εκκίνησης. Παρά τους φροντισμένους χαρακτήρες, το πολύ καλό καστ, το άρτιο επίπεδο παραγωγής και την απειλητική ατμόσφαιρα, η ίδια η ιστορία δεν αρκούσε για να τραβήξει σε 10 επεισόδια -κι είναι κάτι που συμβαίνει, δυστυχώς, σε πολλές σειρές τώρα τελευταία. Έτσι, σε πολλά από τα επεισόδια είχαμε ένα διαρκές πήγαινε-έλα, χωρίς να συμβαίνει κάτι ουσιαστικό, ο τρόμος και η αγωνία περιορίστηκαν στο απειλητικό ύφος του Μπιλ Σκάρσγκαρντ, ενώ όταν άρχισαν κάτι μπρος-πίσω στον χρόνο και τον χώρο σε μπέρδευε άνευ ουσιαστικού λόγου. Με κάποια επί μέρους επεισόδια να είναι εξαιρετικά, στο σύνολό της η σειρά μοιάζει αδύναμη, γεγονός που ενισχύεται κι από ένα φινάλε που την προσγειώνει απότομα. Πάντως, δεδομένης της επιτυχίας του και της ευρύτερης αποδοχής του, το Castle Rock πήρε το πράσινο φως και για δεύτερο κύκλο, ο οποίος θα αφηγείται μια εντελώς διαφορετική ιστορία, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε για τα καλύτερα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)