Blinky Bill's White Christmas (2005)


Ελληνικός τίτλος: Τα Λευκά Χριστούγεννα του Μπλίνκυ Μπιλ

Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία κινουμένων σχεδίων της Yoram Gross για το Channel 7 (Αυστραλία), σε σκηνοθεσία Γκάυ Κρος, με τις φωνές των Ρόμπυν Μουρ, Κηθ Σκοτ. 

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, όλοι οι κάτοικοι της Πράσινης Πόλης στολίζουν ξέγνοιαστοι την κεντρική πλατεία. Ο Μπλίνκυ Μπιλ, σκανταλιάρης όπως πάντα, σπάει τη χιονόμπαλα του Γουόμπο, που ήταν δώρο από αγαπημένους φίλους όταν είχε ταξιδέψει στο βόρειο ημισφαίριο κι είχε γιορτάσει χειμωνιάτικα Χριστούγεννα με χιόνι και έλατα. Ο Μπλίνκυ, στενοχωρημένος για τη ζημιά που έκανε, υπόσχεται στον Γουόμπο πως θα βρει τον τρόπο να γιορτάσουν λευκά Χριστούγεννα -κι ας βρίσκονται στην Αυστραλία. Έτσι ξεκινά μια δύσκολη αποστολή, με σκοπό να εντοπίσει ένα μυθικό αρχαίο δάσος από έλατα που βρίσκεται κρυμμένο μέσα στα βουνά, αποφεύγοντας όμως και τους κακούς υλοτόμους που θέλουν να το αφανίσουν. 

Ο Μπλίνκυ Μπιλ, το αξιαγάπητο κοάλα που δημιούργησε η Ντόροθυ Γουώλ και έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1933, θεωρείται εθνικός θησαυρός της παιδικής λογοτεχνίας στην Αυστραλία, με τα βιβλία του να κυκλοφορούν αδιάκοπα, ενώ οι περιπέτειές του έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Η συγκεκριμένη τηλεταινία, μένει πιστή στο ύφος των ηρώων της, είναι τρυφερή και αστεία, και μολονότι φτιαγμένη για μικρά παιδιά. δεν χάνει τη γοητεία της. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)