Destiny in Space (1994) (IMAX)


Ντοκυμανταίρ της ΙΜΑΧ γυρισμένο ειδικά για τους κινηματογράφους της, σε σκηνοθεσία Μπεν Μπερτ, Φύλλις Φέργκιουσον, Τζέημς Νάιχάους, Γκέλ Σίνγκερ και με αφήγηση του Λέοναρντ Νιμόυ. 

Μεσαίου μήκους φιλμ που μας ταξιδεύει μαζί με τους αστροναύτες μέσα στα διαστημικά λεωφορεία που μεταξύ άλλων τοποθέτησαν σε τροχιά το τηλεσκόπιο Χαμπλ. Με πλάνα τραβηγμένα από τους ίδιους τους αστροναύτες, παρακολουθούμε σκηνές από την καθημερινότητά τους, την ίδια στιγμή που παρουσιάζονται για πρώτη φορά πραγματικές εικόνες από την επιφάνειες του Άρη και της Αφροδίτης. 

Πρόκειται για παραγωγή του Εθνικού Μουσείου Αέρος και Διαστήματος των ΗΠΑ, το οποίο στην εποχή του εντυπωσίαζε με τις εικόνες από τη ζωή στο διάστημα και από τους κοντινούς μας πλανήτες, και το οποίο εξηγεί γιατί το πεπρωμένο του Ανθρώπου τον καλεί στα αστέρια. Σαφέστατα πιο θεαματικό στις γιγαντιαίες οθόνες των κινηματογράφων ΙΜΑΧ, ακόμα και σε κατ' οίκον προβολή διατηρεί τη γοητεία του, αλλά όπως και να το κάνουμε, με τις επιστημονικές εξελίξεις να τρέχουν, είναι κάπως ξεπερασμένο από τα ίδια τα γεγονότα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)