Dans la forêt (2016)


Ελληνικός τίτλος: Μέσα στο δάσος

Θρίλερ της Wild Bunch σε σκηνοθεσία Ζιλ Μαρσάν, με τους Ζερεμί Ελκαΐμ, Τιμοτέ Βομ Ντορπ, Τεό Βαν ντε Βούρντε.

Δύο μικρά αδέλφια, ο Τομ και ο Μπενζαμέν, ταξιδεύουν στη Σουηδία για να περάσουν τις διακοπές τους με τον πατέρα τους, τον οποίον βλέπουν πολύ σπάνια μετά το διαζύγιο των γονιών τους. Παράξενος τύπος ο πατέρας, ο οποίος δεν μπορεί να κοιμηθεί ποτέ, υποδέχεται με πολύ αγάπη τα παιδιά του, αλλά σύντομα δείχνει μια εμμονή με τον μικρό, τον Τομ. Όταν φεύγουν από το σπίτι του για να πάνε εκδρομή στο δάσος, μένουν σε ένα απομονωμένο καταφύγιο χωρίς ρεύμα και χωρίς σήμα κινητού τηλεφώνου, όπου ο πατέρας συμπεριφέρεται ακόμα πιο παράξενα, ενώ εκμυστηρεύεται στον Τομ πως έχει το ίδιο χάρισμα με εκείνον, να αισθάνεται πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν.

Είναι άνισο το φιλμ, παρά την υποβλητική του ατμόσφαιρα και το μυστήριο το οποίο κτίζει σιγά-σιγά γύρω από τον πατέρα -του οποίου το όνομα δεν ακούγεται ποτέ- με τον Ζερεμί Ελκαΐμ να πλάθει μια ρεαλιστική φιγούρα, απειλητική μάλιστα ώρες-ώρες, χωρίς ποτέ να γίνεται υπερβολικός. Η εξαιρετική φωτογραφία τής Ζαν Λαπουαρί εντείνει τη δυναμική, ειδικά όταν πατέρας και παιδιά εγκαθίστανται στο σπίτι στο δάσος, ενισχύοντας την αίσθηση του αγνώστου και του κινδύνου. Είναι, όμως το σενάριο που κρεμάει τελικά την όλη απόπειρα, καθώς αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, σε συνδυασμό με την αίσθηση του ανολοκλήρωτου που σου αφήνει το φινάλε.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ. Για περισσότερα θρίλερ και ταινίες μυστηρίου, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)