Acantilado (2016)


Ελληνικός τίτλος: Το βάραθρο

Θρίλερ σε σκηνοθεσία Έλενα Ταμπέρνα, με τους Ντάνιελ Γράο, Χουάνα Ακόστα, Γκόγια Τολέδο, Ίνγκριντ Γκαρσία Τζόνσον, Γιον Κορταχαρένα, Τσίρο Μιρό. 

Τα μέλη μίας αίρεσης αυτοκτονούν μαζικά πέφτοντας από έναν βράχο στη θάλασσα, στα Κανάρια. Μεταξύ των θυμάτων, ενδέχεται να βρίσκεται και η αδελφή ενός νεαρού εισαγγελέα, ο οποίος ταξιδεύει εκεί από το Μπιλμπάο για να μάθει τι έγινε. Χωρίς να γνωρίζει πολλά για το παρελθόν της αδελφής του με την οποία είχαν διακόψει κάθε επαφή, συναντά τη συγκάτοικό της και την αστυνομικό που χειρίζεται την υπόθεση, οι οποίες μπορεί να του λένε τα βασικά, αλλά και οι δυο τους κρατούν και κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό τους. 

Καθώς το ισπανικό σινεμά έχει πάρει φόρα με τα θρίλερ και τις ταινίες μυστηρίου, το "Βάραθρο" έρχεται κι αυτό να διεκδικήσει τη θέση του, χωρίς όμως να μπορεί να συναγωνιστεί επί ίσοις όροις τις άλλες ισπανόφωνες ταινίες του είδους, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Είναι γρήγορο και σέξυ πάντως, με τον αέρα ενός καλοφτιαγμένου b-movie χωρίς να προσποιείται -προς τιμήν του- ότι είναι κάτι περισσότερο. Λίγο πιο έντονο να ήταν το φινάλε μόνο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)