Die Schneekönigin (2014)


Ελληνικός τίτλος: Η Βασίλισσα του Χιονιού

Οικογενειακή τηλεταινία φαντασίας του ZDF, σε σκηνοθεσία Κάρολα Χάτοπ, με τους Φλόρα Τίεμαν, Λίντα Ζίλλιακους, Αννέτ Φρίερ, Στέφι Κούνερτ, Μόριτζ Γιαν, Κρίστο Φέρκιτς. 

Η Γκέρντα και ο Κέυ που είναι οι καλύτεροι φίλοι από μικρά παιδάκια, αγαπιούνται κρυφά. Γνωρίζοντας την αγάπη της Γκέρντα για τα τριαντάφυλλα, ο Κέυ τής φτιάχνει ένα γυάλινο θερμοκήπιο ώστε να τα προστατεύει από την παγωνιά του χειμώνα. Αυτό, όμως, κάνει έξαλλη τη Βασίλισσα του Χιονιού που προσπαθεί μάταια να μετατρέψει τα τριαντάφυλλα σε πάγο. Έτσι, μαγεύει με πάγο τον Κέυ και του παγώνει την καρδιά, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά του να γίνεται σταδιακά όλο και πιο ψυχρή, μέχρι που αποφασίζει να την ακολουθήσει και να ζήσει μαζί της στο παγωμένο κάστρο της. 

Το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μεταφέρεται ακόμα μία φορά στην οθόνη, σε μια προσεγμένη αλλά "παγερή" ταινία, από την οποία λείπει η παραμυθένια διάσταση. Πάντως, τα γυρίσματα στα ολόλευκα τοπία της Φινλανδίας ομολογώ πως συναρπάζουν και δίνουν έναν επιπλέον τόνο ρεαλισμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)