Skyscraper (IMAX) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Ουρανοξύστης

Περιπέτεια της Universal, σε σκηνοθεσία Ρώσον Μάρσαλ Θέρμπερ, με τους Ντουέην Τζόνσον, Νηβ Κάμπελ, Τσιν Χαν, Ρόλαντ Μέλερ, Νόα Τέυλορ. Πάμπλο Σράιμπερ. 

Το Χονγκ Κονγκ και ο κόσμος ολόκληρος προετοιμάζονται για τα εγκαίνια του πολυτελέστερου αλλά και ψηλότερου ουρανοξύστη που κατασκευάστηκε ποτέ: του Pearl, ενός εντυπωσιακού οικοδομήματος με ύψος που αγγίζει το χιλιόμετρο, τα περίπλοκα συστήματα ασφαλείας του οποίου καλείται να ελέγξει ο Γουίλ Σώγερ, τέως πράκτορας του FBI που έχει χάσει το ένα του πόδι ύστερα από μια αποστολή που πήγε στραβά προ δεκαετίας. Όταν, όμως, μια ομάδα ανθρώπων αποκτά τον έλεγχο των συστημάτων πυρασφαλείας του κτιρίου στο οποίο βάζει και φωτιά, με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά εγκλωβισμένα μέσα, ο Γουίλ Σώγερ πολεμά ολομόνοχος με τις φλόγες και τους εγκληματίες για να οδηγήσει την οικογένειά του στη σωτηρία.

Θα μπορούσε να αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επανεκκίνηση στο αμιγές είδος των ταινιών καταστροφής, αφού το βασικό της θέμα παραπέμπει στον κλασικό "Πύργο της Κολάσεως" toy 1974. Βέβαια, το συγκεκριμένο είδος απαιτεί μια πληθώρα γνωστών πρωταγωνιστών σε α' και β' ρόλους και ένα σενάριο που να παρακολουθεί τις ιστορίες τους, παράλληλα με αυτήν της όποιας καταστροφής συντελείται. Εδώ δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως από όλα αυτά, με τον Ντουέην Τζόνσον να παλεύει κυριολεκτικά ολομόναχος, χωρίς β' ρόλους, χωρίς εκπλήξεις, χωρίς παράλληλη δράση πλην αυτής της γυναίκας του που και πάλι μπαίνει πολύ γρήγορα στον "πάγκο", χωρίς να συμμετέχει ενεργά στη δράση. Μέχρι και οι αστυνομικού που ασχολούνται με την υπόθεση παραμένουν -κυριολεκτικά- απλοί θεατές. Με αυτά και με εκείνα, το ενδιαφέρον γρήγορα εξανεμίζεται και οι φλόγες που κατατρώνε το κτίριο δεν αρκούν για να κρατήσουν την ταινία, παρά τα ακροβατικά θανάτου του Ντουέην Τζόνσον που κι αυτά ακόμα χαραμίζονται σε κάτι πρόχειρες ευκολίες που δεν γίνονται ποτέ πιστευτές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)