Tief durchatmen, die Familie kommt (2015)


Ελληνικός τίτλος: Καλά Χριστούγεννα!

Χριστουγεννιάτικη τηλεοπτική κομεντί του ZDF, σε σκηνοθεσία Βίβιαν Νέφε, με τους Άντρεα Σαβάτζκι, Άξελ Μίλμπεργκ, Κρίστιν Σορμ, Γκούντερ Μαρία Χάλμερ, Τζούντυ Βίντερ, Ούβε Όξενκνεχτ. 

Οι γιορτές πλησιάζουν και στο σπίτι της οικογένειας Μπούντσου επικρατεί πανικός. Ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, η μόνη που πανικοβάλλεται είναι η Γκούντουλα, που πρέπει να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες που απαιτούνται προτού έρθει η υπόλοιπη οικογένεια για να περάσουν όλοι μαζί της γιορτές. Οι γονείς της, η πεθερά της, και ο αδελφός της με τη γυναίκα του θα προστεθούν στο υπάρχον τρελοκομείο, με τα παιδιά της να αδιαφορούν και τον άντρα της να απομακρύνεται όλο και περισσότερο, αφοσιωμένος στα παλιά του βινύλια. 

"Πάρτε μια βαθιά ανάσα, έρχεται η οικογένεια" είναι ο πρωτότυπος τίτλος της τηλεταινίας, ο οποίος δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί με καλύτερο τρόπο στην πραγματικότητα του σεναρίου. Καλογραμμένο, χωρίς φανερούς φταίχτες και θύματα, μέσα από τις ακρότητες που αφηγείται κατορθώνει και περιγράφει πραγματικότητες ενώ συγκινεί με τα συναισθήματα των ηρώων. Εντάξει, τηλεταινία είναι, και μάλιστα για τις γιορτινές μέρες, οπότε μην περιμένετε ψυχόδραμα, αλλά τηρουμένων των αναλογιών, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και φροντισμένη πρόταση.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)