La cordillera (2017)


Ελληνικός τίτλος: Ο Πρόεδρος

Δραματική ταινία της Film Factory σε σκηνοθεσία Σαντιάγο Μίτρε, με τους Ρικάρντο Νταρίν, Έρικα Ρίβας, Ντολόρες Φόνζι, Παουλίνα Γκαρσία, Ντανιέλ Χιμένεζ Κάτσο, Αλφρέντο Κάστρο, Έλενα Ανάγια, Τζεράρντο Ρομάνο, Κρίστιαν Σλέητερ.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Χωρών της Λατινικής Αμερικής στη Χιλή, ο Πρόεδρος της Αργεντινής Χερνάν Μπλάνκο βρίσκεται μεταξύ πολιτικής και οικογενειακής κρίσης. Με τον γαμπρό του να τον εμπλέκει σε οικονομικό σκάνδαλο, ο Χερνάν καλεί στο πλευρό του την κόρη του για να απαλύνει τις εντάσεις και να διαπιστώσει εάν υπάρχει διέξοδος. Την ίδια στιγμή, η επιρροή του στη Σύνοδο αμφισβητείται από την ηγεμονική παρουσία του Προέδρου της Βραζιλίας, ενώ καλείται να ενδώσει στις φιλικές "συστάσεις" του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ. 

Βραδύκαυστο και ατμοσφαιρικό πολιτικό θρίλερ, με καλλιτεχνικές αρετές, επίκαιρο προβληματισμό και ιδιαίτερα φροντισμένες ερμηνείες αλλά την ίδια ώρα περισσότερο εσωστρεφές από όσο χρειάζεται, με αποτέλεσμα να μειώνεται το τελικό γκελ στον θεατή και μαζί του η κινηματογραφική απόλαυση. Το σενάριο είναι αυτό που την περιορίζει, αφού καλοί οι προβληματισμοί και το πολιτικό πλαίσιο, αλλά η ίντριγκα δεν απογειώνεται ποτέ, ιδιαίτερα ως προς το προσωπικό/οικογενειακό σκέλος της ιστορίας του Προέδρου το οποίο μάλιστα ένοιωσα πως αφήνει και κενά. Πέραν του ακόμα μία φορά εξαίρετου Ρικάρντο Νταρίν, ο οποίος μπορεί να γίνει συναρπαστικός διαβάζοντας ακόμα και τον τηλεφωνικό κατάλογο, στα μεγάλα συν της ταινίας συμπεριλαμβάνονται η φωτογραφία του Χαβιέ Τζούλια που μετατρέπει τους διαδρόμους και τα δωμάτια του ξενοδοχείου σε έναν ατέρμονα λαβύρινθο και η μουσική του Αλμπέρτο Ιγκλέσιας που υπογραμμίζει την δράση και ανεβάζει τόνους στο συναίσθημα, μερικές φορές μάλιστα περισσότερο κι από όσο η ίδια η ιστορία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις δραματικές ταινίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)