Les Ex (2017)


Ελληνικός τίτλος: Οι πρώην

Δραματική κομεντί της SND σε σκηνοθεσία Μωρίς Μπαρτελεμύ, με τους Ζαν-Πωλ Ρουβ, Πατρίκ Σεναί, Αρνώ Ντυκρέ, Μπατίστ Λεκαπλαίν, Στεφί Σελμά, Μωρίς Μπαρτελεμύ, Ελ Ζαΐν, Αλίς Νταβίντ.

Όλοι γνωρίζουμε πως το Παρίσι είναι η πόλη του έρωτα. Όμως, εφόσον φιλοξενεί τόσους πολλούς ερωτευμένους, κατά συνέπεια φιλοξενεί και άλλους τόσους χωρισμένους και εφόσον υπάρχουν χωρισμένοι άρα υπάρχουν και οι πρώην. Πολλοί πρώην που ο καθένας τους επιθυμεί προφανώς να γίνει και πάλι ο νυν κάποιου άλλου. 'Η και όχι... Όπως, ας πούμε, ο Αντουάν, που δεν τολμά να ξαναμπεί σε σχέση, σε αντίθεση με τον Ντιντιέ που έχει μετανιώσει για την πρώην σύζυγό του. Την ίδια στιγμή, ο Πάτερ Λωράν ανακαλύπτει πως θα παντρέψει την πρώην του με τον νυν αγαπημένο της, ο Σερζ δέχεται απειλές από την αστυνομικίνα πρώην της κοπέλας του, ενώ ο πληγωμένος από τον χωρισμό του Γκρεγκ έχει ξεμείνει με το σκυλάκι της κοπέλας του. Κι όλοι αυτοί οι γνωστοί και άγνωστοι στη μεγάλη πόλη θα ξαναβρεθούν, καθώς το πεπρωμένο τούς παίζει τα γνωστά του παιχνίδια είτε μέσα στο ταξί είτε σε διαδρόμους νοσοκομείων είτε στο εξομολογητήριο.

Ανέμελο, ευχάριστο, συγκινητικό και προσγειωμένο σε μια ρεαλιστική πραγματικότητα παρά τη φαινομενική υπερβολή των καταστάσεων, οι "Πρώην" είναι μια πολύ καλύτερη ταινία από όσο επιθυμούν οι πολέμιοί της. Με ένα γρήγορο και καλογραμμένο σενάριο, έξυπνους αλλά όχι εξυπνακίστικους διαλόγους και σκηνοθεσία/ερμηνείες που ακόμα μια αφορά αναδεικνύονται επειδή ακριβώς πατούν επάνω στην ίδια τη γλώσσα, η ιστορία (ή πιο σωστά οι ιστορίες) κυλούν ευχάριστα, διασταυρώνονται αναπάντεχα και αντικατοπτρίζουν μια αρκούντως σύγχρονη και περίπλοκη πραγματικότητα, αφού όσο οι σχέσεις απελευθερώνονται τόσο πιο πολύπλοκες γίνονται. Θα εντόπιζε κανείς την υποτονικότητα σε κάποιους ρόλους που ως αποτέλεσμα στερούν δύναμη από ορισμένες σκηνές, μειονέκτημα που αντισταθμίζεται από ένα εξαιρετικό μοντάζ (Ζυλιέν Λελού) που κρατά ενιαίο και πάντοτε "to the point" τον ρυθμό της ταινίας. Πρόκειται για remake της ιταλικής ταινίας "Ex" του 2009, σε σκηνοθεσία Φάουστο Μπρίτσι.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)