Serenity (2019)


Ελληνικός τίτλος: Το νησί της αποπλάνησης

Θρίλερ της Global Road σε σκηνοθεσία Στήβεν Νάιτ, με τους Μάθιου ΜακΚόννωχυ, Ανν Χάθαγουέη, Νταϊάν Λέην, Τζέησον Κλαρκ, Ντζιμόν Χουνσού.

O Μπέηκερ Ντιλ έχει παρατήσει τα πάντα και πλέον προσφέρει εκδρομές ψαρέματος σε επίδοξους πρωταθλητές, που ταξιδεύουν για τον σκοπό αυτό μέχρι το νησί Πλύμουθ. Η ήσυχη καθημερινότητά του όμως κινδυνεύει από την απροειδοποίητη επανεμφάνιση της πρώην γυναίκας του και μητέρας του έφηβου γιου του που του ζητά με συνοπτικές διαδικασίες να σκοτώσει τον σύζυγό της, καθώς κινδυνεύουν οι ζωές και των δύο. Μολονότι εκείνος αρνείται, η Κάρεν επιμένει έως ότου η άφιξη του Φρανκ στο νησί επισπεύδει τη λήψη των αποφάσεων.

Σε δρόμους νουάρ, καλογυρισμένο, σέξυ και με πολύ καλό καστ είναι τούτο εδώ το θριλεράκι που ξεκινάει πολύ αβανταδόρικα και κλιμακώνεται σταδιακά, εντείνοντας την αγωνία για το τι θα συμβεί σε αυτή τη χούφτα ανθρώπων που οι δρόμοι τους συναντιούνται σε αυτό το ήσυχο νησί. Ο απογοητευμένος, πληγωμένος άντρας που έχει εγκαταλείψει ουσιαστικά τη ζωή του και ζει μέρα με τη μέρα, απολαμβάνοντας τη θάλασσα και τη συντροφιά μιας γυναίκας που δείχνει να τον αποδέχεται ως είναι, η αισθησιακή πρώην του και μητέρα του παιδιού του, που τρομαγμένη καθώς είναι του ζητά να φτάσει στα άκρα και ο επιβλητικός νέος σύζυγος, του οποίου η παρουσία και μόνο απειλεί τα πάντα. Βέβαια, εν μέσω όλων αυτών που συμβαίνουν, έχεις διαρκώς την αίσθηση πως κάτι δεν γνωρίζεις ή πως κάτι δεν πάει καλά, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την -εν μέρει κωμική- παρουσία ενός κουστουμαρισμένου άντρα που προσπαθεί οπωσδήποτε να συναντήσει τον Ντιλ για να του πει κάτι σημαντικό, χωρίς όμως ποτέ να το καταφέρνει και εν τέλει όλο αυτό σε ιντριγκάρει και σε απορροφά περισσότερο στο μυστήριο του δράματος. Μέχρι που έρχεται η ανατροπή στο φινάλε, αφού πλέον είναι της μόδας οι ανατροπές και χωρίς ανατροπή δεν πας πουθενά. Όμως η ανατροπή πρέπει να δουλεύει και το κυριότερο να κουμπώνει με τα προηγούμενα, αλλιώς δεν είναι ανατροπή αλλά κατεδάφιση. Και επειδή όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να πω τίποτα ώστε να μην αποκαλύψω το παραμικρό, και δεδομένου ότι τα πάντα έως του σημείου αυτού έχουν κυλήσει μια χαρά, έχετε δύο εναλλακτικές: είτε αποδέχεστε το φινάλε χωρίς πολλά-πολλά και πάτε παρακάτω, είτε θα αρχίσετε να αναρωτιέστε εάν αυτή η αποκάλυψη βγάζει νόημα με κίνδυνο να σας χαλάσει κάθε καλή εντύπωση που είχατε μέχρι τότε για το φιλμ. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)