The Pembrokeshire Murders (2021)


Αστυνομική δραματική μίνι σειρά του ITV, δημιουργία του Νικ Στήβενς, σε σκηνοθεσία Μαρκ Έβανς, με τους Λουκ Έβανς, Κηθ Άλεν, Κάρολιν Μπέρυ, Όλιβερ Ράυαν, Αλεξάντρια Ράιλυ.

Βρισκόμαστε στο 2006, όταν ο προσφάτως προαχθείς σε επικεφαλής της ομάδας ερευνών της αστυνομίας Στηβ Γουίλκινς, επιστρέφει στην Ουαλία από το Λονδίνο, ακριβώς τη στιγμή που κάποιες δειλές αναφορές στον Τύπο θυμίζουν μια υπόθεση διπλής δολοφονίας που ποτέ δεν είχε διαλευκανθεί. Με την ιστορία αυτή να έχει τραυματίσει την αξιοπιστία της αστυνομίας, ο Γουίλκινς επιστρέφει στους φακέλους της τότε υπόθεσης, στην οποία εμπλεκόταν κάποιος Τζων Κούπερ, ο οποίος τελικά συνελήφθη για κλοπή, χωρίς ποτέ να μπορέσουν να αποδείξουν πως επρόκειτο περί δολοφόνου. Κατά τη διάρκεια της μελέτης των παλιών υποθέσεων, κάποια στοιχεία από άλλη μία διπλή δολοφονία καθώς και από μια υπόθεση κακοποίησης και βιασμού μοιάζουν να ταιριάζουν μεταξύ τους, αποδεικνύοντας έμμεσα πως αν τελικά δράστης όλων ήταν ο Κούπερ, τότε δεν θα έχουν να κάνουν με μεμονωμένο περιστατικό αλλά με κατά συρροή δολοφόνο. Μοναδική τους ελπίδα πλέον είναι οι νέες τεχνολογίες της σήμανσης, που σε εργαστήρια DNA θα μπορέσουν να κάνουν τα τότε στοιχεία να "μιλήσουν", ειδικά τώρα που ο Κούπερ είναι έτοιμος να αποφυλακισθεί λόγω καλής διαγωγής.

Αληθινό περιστατικό που είχε απασχολήσει έντονα τότε την κοινή γνώμη, οι δολοφονίες του Πέμπροκσάιρ έγιναν και βιβλίο δια χειρός του ίδιου του αστυνομικού επιθεωρητή και ενός δημοσιογράφου του ITV που τον είχε βοηθήσει στις έρευνες. Το βιβλίο λοιπόν είναι πηγή έμπνευσης για το σενάριο της σειράς, η οποία έχει σαφέστατα τη σφραγίδα σοβαρότητας της βρετανικής τηλεόρασης και μια γρήγορη αφήγηση που σου επιτρέπει να την παρακολουθήσεις μονομιάς, αφού η συνολική διάρκεια και των 3 επεισοδίων μόλις που αγγίζει τις 2,5 ώρες. Ατμοσφαιρική, απειλητική (βοηθά κι ο καιρός με τον μουντό του ουρανό που σου πλακώνει την ψυχή), φροντισμένη στο σύνολό της και με συμπαθές καστ, η ιστορία αφοσιώνεται στα γεγονότα, αφήνοντας πίσω της χαρακτήρες και διαπροσωπικές σχέσεις, στήνοντας μάλιστα εντέχνως μια ατμόσφαιρα αγωνίας ως προς την τελική έκβαση των γεγονότων, ακόμα κι αν αυτά είναι ήδη γνωστά. Από μόνη της στέκει μια χαρά, εάν φέρεις στο μυαλό σου όμως άλλες αντίστοιχες παραγωγές, νιώθεις πως θα ήθελες κάτι περισσότερο, τόσο ως προς το νεύρο της όσο και ως προς το βάθος των χαρακτήρων και της ιδιοσυγκρασίας τους.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)