The Clovehitch Killer (2018)


Θρίλερ της Myriad σε σκηνοθεσία Ντάνκαν Σάιλς, με τους Ντύλαν ΜακΝτέρμοτ, Τσάρλι Πλάμερ, Σαμάνθα Μάθις, Μάντισεν Μπήτυ.

Ο 16χρονος Τάυλερ Μπέρνσάιντ ζει με τη θρησκευόμενη οικογένειά του στο Κλάρκσβιλ του Κεντάκυ, μια μικρή πόλη που έχουν στοιχειώσει οι φόνοι του δολοφόνου με την ψαλιδιά (είδος κόμπου), ο οποίος είχε δέσει και στραγγαλίσει δέκα γυναίκες της περιοχής προτού εξαφανιστεί δέκα χρόνια νωρίτερα. Ένα βράδυ, συντροφιά με την κοπέλα που συμπαθεί από το σχολείο, βρίσκει στο φορτηγάκι του μπαμπά του παραπεταμένη μια φωτογραφία σχισμένη από πορνοπεριοδικό BDSM (σαδομαζοχιστικό σεξ με δεσμά), με αποτέλεσμα από την επόμενη κιόλας μέρα να βγει βούκινο από τους συμμαθητές του. Το bullying που δέχεται όμως είναι το μικρότερο πρόβλημά του, καθώς αυτό που απασχολεί τον ίδιο είναι η σχέση της φωτογραφίας με τον πατέρα του. Την ίδια στιγμή, η άφιξη μιας νέας μαθήτριας στην πόλη, η οποία δείχνει ένα έντονο ενδιαφέρον για τη δράση του δολοφόνου με την ψαλιδιά, πυροδοτεί σειρά ερωτήσεων που αναγκάζουν τον Τάυλερ να αμφισβητήσει τα πάντα.

Ένα φροντισμένο σενάριο (Κρίστοφερ Φορντ) και μια εν γένει επιμελημένη σκηνοθετική ματιά κερδίζουν τις εντυπώσεις σε αυτό εδώ το ήπιων τόνων θρίλερ που μάλιστα έχει την ιδιομορφία να ασχολείται με τη δράση ενός κατά συρροήν δολοφόνου που πλέον είναι ανενεργός. Ως αποτέλεσμα, η απειλή προκύπτει από τον τρόμο του παρελθόντος και την αγωνία της αποκάλυψης ή όχι της ταυτότητάς του, εν μέσω ενός περιβάλλοντος ασφυκτικού, "επαρχιώτικου" και εμποτισμένου με κάμποσες δόσεις θρησκοληψίας και συντηρητικού καθωσπρεπισμού. Ενδιαφέρον το συναισθηματικό roller coaster, σχεδόν αγνώριστος από το εξαιρετικό μακιγιάζ ο πάντα γοητευτικός Ντύλαν ΜακΝτέρμοτ, διαρκής η ένταση, λίγο μού φάνηκε "απρόσεκτο" το φινάλε ως προς τις εκκρεμότητές του, αλλά εν γένει το ευχαριστήθηκα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)