Ava (2020)


Ελληνικός τίτλος: Επικίνδυνη ομορφιά

Περιπέτεια της Voltage σε σκηνοθεσία Τέητ Τέυλορ, με τους Τζέσικα Τσάστέην, Τζων Μάλκοβιτς, Κόλιν Φάρελ, Κόμον, Τζίνα Ντέηβις, Τζες Γουάξλερ.

Μια πληρωμένη εκτελέστρια βρίσκεται στο στόχαστρο των εργοδοτών της που πλέον κρίνουν πως δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας για τη λειτουργία της "επιχείρησής" τους, εφόσον η συμπεριφορά της θεωρείται ασταθής. Εν αγνοία, λοιπόν, του χειριστή της, της δίνουν λανθασμένα στοιχεία για τη νέα της αποστολή, τα οποία την εκθέτουν σε κίνδυνο. Όμως, όταν η Έιβα κατορθώνει να γλιτώσει ζωντανή, τότε ο κλοιός σφίγγει, την ίδια στιγμή που καλείται να τακτοποιήσει τους προσωπικούς της δαίμονες με την εξάρτηση αλλά και τις εκκρεμότητες με την οικογένειά της, η οποία εννοείται πως αγνοεί την πραγματική της δουλειά.

Γρήγορη, ματοκυλισμένη και γεμάτη κλωτσομπουνίδια περιπέτεια, που αν δεν είχε αυτό το all star cast θα πήγαινε κατ' ευθείαν στη β' κατηγορία, παρέα με αναρίθμητες παρόμοιες που γυρίζονται για κατ' οίκον προβολή. Εδώ λοιπόν το τρίο Τσάστέην-Μάλκοβιτς-Φάρελ προσδίδει ειδικό βάρος στο φιλμ που όμως υποφέρει από ένα βιαστικό και σχετικά ανολοκλήρωτο σενάριο που χρησιμοποιεί προσχηματικές αφορμές απλά για να οδηγήσει από τη μία σεκάνς δράσης στην άλλη, κάτι που δεν θα ήταν ντε φάκτο κακό αν όμως έβγαζε νόημα. Εδώ τα πάντα φαίνεται πως είναι στον αέρα, ενώ ειδικά η μεταστροφή στη μονομαχία του φινάλε είναι λάθος. Παρ' όλα αυτά, κάτι οι ηθοποιοί, κάτι οι εν γένει καλογυρισμένες σκηνές δράσης, κάτι η ταχύτητα και η σύντομη διάρκειά της, η ταινία βλέπεται ευχάριστα, αλλά μέχρι εκεί.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)