Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (2020) (ΙΜΑΧ)


Ελληνικός τίτλος: Αρπακτικά Πτηνά και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν

Κόμικ περιπέτεια των Warner/DC σε σκηνοθεσία Κάθυ Γιαν, με τους Μάργκο Ρόμπι, Ρόζι Περέζ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Τζέρνυ Σμόλετ, Έλλα Τζέυ Μπάσκο, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κρις Μεσίνα.

Ακολουθώντας τα γεγονότα της ταινίας "Ομάδα Αυτοκτονίας", αυτή τη φορά συναντάμε σόλο τη Χάρλεϊ Κουίν, η οποία είναι απαρηγόρητη μετά από τον χωρισμό της με τον Τζόκερ. Η ούτως ή άλλως τρελή περσόνα της έχει αποτρελαθεί από την ερωτική απόρριψη, την οποία αρνείται να παραδεχτεί ούτε στον εαυτό της αλλά ούτε και σε κανέναν, εκμεταλλευόμενη ακόμα την απειλή που πρεσβεύει ο τέως σύντροφός της ώστε εκείνη να κάνει ανενόχλητη ό,τι θέλει. Μόνο που κάποια στιγμή παραδέχεται τον χωρισμό της, τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα στο Γκόθαμ και πλέον την κυνηγούν οι πάντες. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αναγκάζεται να υποκύψει στις απειλές του αρχιμαφιόζου Ρόμαν Σιόνις και να συνεργαστεί μαζί του για να του βρει ένα διαμάντι που πλέον βρίσκεται στο στομάχι μιας μικρής πορτοφολούς που το έκλεψε από ένα τσιράκι του. 

Τα έχουμε ξαναπεί για το κινηματογραφικό σύμπαν των υπερηρώων της DC και για τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετωπίζει η Warner, οπότε δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες. Απλά, όλο αυτό το χύμα και το πισωγύρισμα της συγκεκριμένης σειράς ταινιών -αν υποθέσουμε πως έχουμε να κάνουμε όντως με σειρά και όχι με διαφορετικούς μεμονωμένους τίτλους- αντικατοπτρίζεται και σε αυτήν εδώ τη σόλο περιπέτεια της Χάρλεϊ Κουίν και της εισαγωγής στον κινηματογράφο της εμβληματικής για τον χώρο των κόμικ ομάδας των Αρπακτικών Πτηνών. Προσωπικό πόνημα της ίδιας της Μάργκο Ρόμπι που κρατά και τα ηνία του παραγωγού, η ταινία έχει αν μη τι άλλο ένα αρκούντως τρελό σενάριο γραμμένο από την Κριστίνα Χόντσον το οποίο χάρη στην εξίσου τρελή και κεφάτη σκηνοθεσία της Κάθυ Γιαν μετατρέπεται σε ένα εύπεπτο, ευχάριστο και με γρήγορους ρυθμούς θέαμα που παρακολουθείται ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά που συνολικά δεν καταφέρνει να γίνει κάτι περισσότερο από έναν εντυπωσιακό και πολλά υποσχόμενο πιλότο τηλεοπτικής σειράς. Αμιγώς γυναικεία υπόθεση με το αντρικό καστ απλά να ακολουθεί (πάντως ξεχωρίζει ο Κρις Μεσίνα για ακόμα μία φορά), η κινηματογραφική σόλο πρεμιέρα της Χάρλεϊ Κουίν υστερεί σε βία και παράνοια, ενώ κατ' ουσίαν αργεί πάρα πολύ να μας συστήσει την ομάδα των Αρπακτικών Πτηνών, αφού όλες μαζί να συμμαχούν τις βλέπουμε μόνο στη μάχη του φινάλε, ενώ ουδέποτε αποκτούν τον χρόνο που τους αρμόζει ούτε το Μαύρο Καναρίνι ούτε η Κυνηγός, ηρωίδες εξίσου εμβληματικές στην ιστορία των κόμικ. Παρ' όλα αυτά θα επιμείνω στην τρέλα του σεναρίου και της σκηνοθεσίας και σε αυτήν την εν γένει αφελή μα διασκεδαστική προσέγγιση του φιλμ που του χαρίζουν ταχύτητα και διασκέδαση, χωρίς να μπορώ να παραλείψω ούτε στιγμή την παρουσία της Μάργκο Ρόμπι που από μόνη της είναι ολόκληρη η ταινία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)