Naboer (2005)


Ελληνικός τίτλος: Η διπλανή πόρτα

Θρίλερ της 4 1/2 Film σε σκηνοθεσία Πολ Σλετάουνε, με τους Κρίστοφερ Γιόνερ, Σέσιλι Μόσλι, Γιούλια Σαχτ, Άννα Μπάχε-Βίιγκ, Μίκαελ Νύκβιστ.

Ο Γιον μοιάζει να μην μπορεί να ξεπεράσει τον χωρισμό του από την Ίνγκριντ που τον εγκατέλειψε. Έτσι, η απρόσμενη γνωριμία του με τις δύο νεαρές αδελφές που ζουν στο διπλανό διαμέρισμα, μολονότι αρχικά νιώθει ότι τον βγάζει από τη ρουτίνα του, τελικά τον γοητεύει. Από τη στιγμή όμως που θα διασχίσει την πόρτα της εισόδου, διαπιστώνει στη στιγμή πως έχει μπλέξει σε έναν στρόβιλο επώδυνων -κυριολεκτικά- παιχνιδιών από τον οποίο δεν θα μπορέσει να βγει αλώβητος. 

Αρρωστημένος ερωτικός εφιάλτης πνιγμένος στη βία που αναβλύζει από τα βάθη ενός εξίσου αρρωστημένου μυαλού είναι τούτο εδώ το θρίλερ δωματίου (κυριολεκτικά) από τη Νορβηγία, το οποίο μάλιστα είχε βρει τον δρόμο του και μέχρι τις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Μολονότι η σύντομη διάρκειά του το κάνει να μοιάζει περισσότερο με επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς ανθολογίας, δεν μπορείς να αρνηθείς στον σκηνοθέτη του κινηματογραφική ματιά και γνώση των εκφραστικών μέσων του είδους. Σοκάρει είναι η αλήθεια με τη βία του, όμως έχει ενδιαφέρουσες ανατροπές, οι οποίες μάλιστα βασίζονται σε ένα καλοδουλεμένο κόψε-ράψε του σεναρίου, ατμοσφαιρική φωτογραφία που λειτουργεί ενισχυτικά της αφήγησης και έναν πολύ καλό πρωταγωνιστή που παίρνει πάνω του τα ηνία της ιστορίας και μας επιτάσσει να τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον δαιδαλώδη λαβύρινθο. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)