Krampus (2015)


Ελληνικός τίτλος: Krampus, ο δαίμονας

Χριστουγεννιάτικη ταινία τρόμου της Universal, σε σκηνοθεσία Μάικλ Ντόχερτυ, με τους Άνταμ Σκοτ, Τόνι Κολέτ, Εμτζέυ Άντονυ, Στεφανία ΛαΒι Όουεν, Κρίστα Στάντλερ, Κοντσάτα Φερέλ, Άλισον Τόλμαν, Ντέηβιντ Κέχνερ. 

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, μια οικογένεια ετοιμάζεται να περάσει τις γιορτές μαζί με τη θεία, τον θείο και τα ξαδέλφια που θα έρθουν να μείνουν στο σπίτι. Με το άγχος της προετοιμασίας να έχει ήδη ανεβάσει την ένταση, η άφιξη των ενοχλητικών συγγενών δεν βοηθά καθόλου την κατάσταση, η οποία κλιμακώνεται. Ο μικρός γιος, που ακόμα θέλει να πιστεύει στον Άι Βασίλη, έχει να αντιμετωπίσει τα χοντροκομμένα σχόλια από τα ξαδέλφια τους που τον κοροϊδεύουν για την αφέλειά του, οπότε κάποια στιγμή, απηυδισμένος, σκίζει το γράμμα που του έχει γράψει, ξυπνώντας ένα μεγάλο κακό. 

Συνεπέστατη ταινία τρόμου που κατασπαράσσει (κυριολεκτικά) τα Χριστούγεννα και τα οικογενειακά γιορτινά φιλμ. Χωρίς να είναι κάτι το ξεχωριστό, έχει την αγωνία της και ένα υστερικό χιούμορ με την Άγια Νύχτα να παίζει ως υπόκρουση την ώρα που επιτίθενται τα δαιμονισμένα μπισκότα από μελόψωμο. Δεν είναι κωμωδία, αν αυτό υποψιάζεστε, ίσα-ίσα που είναι άγριο και σε κάποιες στιγμές τρομακτικό, απλά δείχνει αναποφάσιστη ως προς το τελικό της ύφος, αν δηλαδή θέλει να είναι σάτιρα ή καθαρόαιμο σπλάτερ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)