The whole truth (2016)


Ελληνικός τίτλος: Συνήγορος υπεράσπισης

Δικαστικό θρίλερ της Filmnation, σε σκηνοθεσία Κόρτνεϋ Χαντ, με τους Κηάνου Ρηβς, Ρενέ Ζελβέγκερ, Γκούγκου Μπάθα-Ρω, Γκάμπριελ Μπάσο, Τζιμ Μπελούσι. 

Ένας δικηγόρος, ο Ράμσεϋ, αναλαμβάνει την υπεράσπιση του γιου μιας φίλης του, ο οποίος κατ' ομολογίαν του, δολοφόνησε τον πατέρα του. Με τον νεαρό να αρνείται κατηγορηματικά να μιλήσει, ο Ράμσεϋ αναγκάζεται να αυτοσχεδιάσει ώστε να τον γλιτώσει από μία υπόθεση που όπως δείχνουν τα πράγματα είναι χαμένη από χέρι. 

Συμπαθητικό φιλμάκι με ενδιαφέρουσα εξέλιξη και διαρκείς ανατροπές, σε μία δικαστική υπόθεση που δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Ο Κηάνου Ρηβς, χωρίς να μεγαλουργεί, είναι αποτελεσματικός στον ρόλο του, κρατώντας τις ισορροπίες, απέναντι σε μία υπερβολική κάποιες φορές (και αγνώριστη εμφανισιακά) Ρενέ Ζελβέγκερ. Συμπαθής και ο νεαρός πρωταγωνιστής Γκάμπριελ Μπάσο, στον ρόλο του δολοφόνου (;) εφήβου, καθώς και ο Τζιμ Μπελούσι στον αντιπαθέστατο ρόλο του πατέρα που παρακολουθούμε από φλας μπακ κατά τις μαρτυρίες της δίκης. Εκεί, άλλωστε στηρίζεται και το ενδιαφέρον του σεναρίου, που προσπαθώντας να ξεφύγει από τους τέσσερις τοίχους της δικαστικής αίθουσας, χρησιμοποιεί τις αφηγήσεις των μαρτύρων για να μας περιγράψει τη δική τους εκδοχή, η οποία δεν είναι απαραίτητα και η πραγματική. Μπορεί να μην ανακαλύπτει την Αμερική, είναι όμως καλογυρισμένο και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)