Spider-Man strikes back (1978)


Ελληνικός τίτλος: Ο Άνθρωπος-Αράχνη ξαναχτυπά

Κόμικ ταινία φαντασίας της Columbia, σε σκηνοθεσία Ρον Σάτλοφ, με τους Νίκολας Χάμμοντ, Ρόμπερτ Φ. Σάιμον, Τσιπ Φηλντς, ΤζοΆννα Κάμερον, Μάικλ Πατάκι. 

Τρεις συμφοιτητές του Πήτερ Πάρκερ στο Πανεπιστήμιο κλέβουν πυρηνικά υλικά από το εργαστήριο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ύπαρξη τόσο επικίνδυνων στοιχείων με ανεπαρκή φύλαξη. Όταν, όμως τα ραδιενεργά στοιχεία πέφτουν στα χέρια μιας αδίστακτης τρομοκρατικής οργάνωσης, τότε είναι πλέον ώρα για τον Άνθρωπο Αράχνη να αναλάβει δράση. 

Άλλα δύο επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς The Amazing Spider-Man μοντάρονται ως αυτόνομη ταινία και κάνουν καριέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες του εξωτερικού (όπως και στην Ελλάδα, άλλωστε). Χωρίς να είναι τίποτα καλύτερο από την αρχική, και με εμφανείς τις τηλεοπτικές της καταβολές, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο της λεπτό, η νέα αυτή "ταινία" του διάσημου υπερήρωα δεν έπαυε να εντυπωσιάζει στις οθόνες, παρ' όλα αυτά. Μπορεί να είχε σκάσει μύτη ήδη ο πρώτος μεγάλος Σούπερμαν, αλλά δεν υπήρχε και άλλος κόμικ ήρωας για να χορτάσει το μάτι θέαμα. Οπότε, κάθε συμβολή ήταν εκτιμητέα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)