Annabelle: Creation (2017)


Ταινία τρόμου των Warner/New Line. σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Φ. Σάντμπεργκ, με τους Άντονυ ΛαΠάλια, Σαμάρα Λη, Μιράντα Όττο, Στέφανι Σίγκμαν, Ταλίθα Μπέητμαν. 

Δώδεκα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής του κόρης, ένας κουκλοποιός και η άρρωστη γυναίκα του υποδέχονται στο σπίτι τους τα κορίτσια ενός καθολικού ορφανοτροφείου, το οποίο έχει μείνει χωρίς στέγη. Η άφιξή τους μπορεί να είναι καλοδεχούμενη από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, όχι όμως και από το δαιμονικό πνεύμα που έχει καταλάβει ένα από τα δημιουργήματα του κουκλοποιού, την Άνναμπελ.

Τοποθετημένο χρονικά πριν από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, το sequel μάς ταξιδεύει στη δημιουργία αυτής της κούκλας που υποσχόταν πως θα ταράξει τα νερά των σύγχρονων ταινιών τρόμου. Κι αν το πρώτο μέρος δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, τούτο εδώ πέφτει στη λούμπα ενός συνηθισμένου φιλμ του είδους, που ποντάρει περισσότερο στις ξαφνικές τρομάρες, παρά στο χτίσιμο μιας ατμόσφαιρας που καθυποβάλλει και μιας ιστορίας που συναρπάζει. Αφήστε δε που το story μπάζει νερά από παντού και δεν καταλαβαίνεις ποτέ τον λόγο που κανένα από τα κορίτσια δεν μιλάει σε κανέναν, μολονότι κάθε βράδυ αντιμετωπίζουν τα μύρια όσα περίεργα και εξωφρενικά. Μεμονωμένα, έχει κάποιες καλές σκηνές και η Άνναμπελ είναι ό,τι πιο άσχημο και αποκρουστκό έχει κατασκευαστεί ποτέ σε κούκλα, αλλά τίποτα από αυτά δεν αρκεί για να κάνουν την ταινία κάτι περισσότερο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)