I, Frankenstein (2014) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Φράνκενστάιν

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Lionsgate, σε σκηνοθεσία Στιούαρτ Μπήτι, με τους Άαρον Έκχαρτ, Μπιλ Νάι, Μιράντα Όττο, Υβόν Στραχόβσκι, Τζέι Κόρτνυ. 

Με τον Φράνκενστάιν, πλέον, νεκρό, το δημιούργημά του κυκλοφορεί μόνο επάνω στη Γη, μακριά από τους ανθρώπους. Ξαφνικά, βρίσκεται στη μέση ενός πολέμου μεταξύ των Ξωτικών του Παραδείσου και των Δαιμόνων της Κόλασης που μάχονται για τη σωτηρία ή τον αφανισμό της ανθρωπότητας. 200 χρόνια μετά, το πλάσμα του Φράνσκενστάιν καλείται να λάβει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου μετώπου, καθορίζοντας τόσο την τύχη του κόσμου αλλά και την ίδια του την ανθρωπιά.

Πρόκειται σαφώς για ταινία αισθητικής και ύφους b-movie που δεν τηρεί καν τα προσχήματα του καλού γούστου. Βασισμένη σε εικονογραφημένη νουβέλα, η ταινία που διαδραματίζεται 200 και κάτι χρόνια μετά από την αρχική ιστορία, θα μπορούσε να είναι και διασκεδαστική εάν δεν θεωρούσε εαυτόν τόσο σοβαρό. Έτσι, έρχεται σε κόντρα με την ίδια της την ύπαρξη αφού δεν αυτοσαρκάζεται ποσώς, την ίδια στιγμή που οι ερμηνείες είναι πομπώδεις, τα εφφέ φτηνά και τα κοστούμια κάνουν τους δαίμονες και τα ξωτικά να δείχνουν αστεία. Ο Άαρον Έκχαρτ μένει να σώζει την κατάσταση, απλά με την παρουσία του, ενώ ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Στιούαρτ Μπήτι, δείχνει να μην μπορεί ούτε να χειριστεί το υλικό του ούτε να δώσει ένα ύφος στην ταινία που απλά άγεται και φέρεται. Το παράξενο είναι πως ο ίδιος, ως σεναριογράφος με μακρά πείρα (έχει γράψει το "Collateral" μεταξύ άλλων), έχει δώσει καλά δείγματα χιούμορ, το οποίο εδώ δείχνει να έχει απολέσει πλήρως. Μόνο για τους φαν του είδους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)