Swing Hostess (1944) (A/M)


Μιούζικαλ της Producers Releasing Corporation, σε σκηνοθεσία Σαμ Νιούφηλντ, με τους Μάρθα Τίλτον, Άιρις Άντριαν, Τσαρλς Κόλλινς, Κλιφ Ναζάρο, Χάρρυ Χόλμαν. 

Μια άτυχη αλλά φιλόδοξη τραγουδίστρια με πολύ καλή φωνή, βρίσκει επιτέλους την ευκαιρία να κάνει ακρόαση για έναν μεγάλο παραγωγό. Ένα μπέρδεμα, όμως, στις πλάκες του φωνόγραφου, στέλνει την ατάλαντη φιλενάδα του παραγωγού να δουλέψει με μια μεγάλη ορχήστρα, την ίδια στιγμή που η ηρωίδα μας πιάνει δουλειά σε μια εταιρεία τηλεφωνικών τζουκ μποξ. 

Τυπική αλλά χαριτωμένη μουσική κομεντί του '40, με πρωταγωνίστρια την Μάρθα Τίλτον, μια διάσημη τραγουδίστρια swing εκείνης της εποχής, η οποία λίγα χρόνια νωρίτερα είχε κάνει όνομα με την ορχήστρα του Μπένυ Γκούντμαν. Ουσιαστικά είναι και η μόνη που τραγουδά στην ταινία, η οποία βρίθει εκκεντρικών χαρακτήρων και μιας ξεγνοιασιάς, κόντρα στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στον οποίο γίνεται μια απλή αναφορά. Μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον έχει αυτή η παράξενη επιχείρηση των τηλεφωνικών τζουκ μποξ, τα οποία βρίσκονταν σε μπαρ, έφεραν επάνω τους τηλεφωνική συσκευή, με την οποία καλούσες στο κέντρο της εταιρείας και ζητούσες να ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις μουσικές ταινίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)