Christopher Robin (2018)


Ελληνικός τίτλος: Κρίστοφερ & Γουίνυ

Οικογενειακή ταινία της Disney, σε σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ, με τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Χέυλυ Άτγουελ, Μπροντ Κάρμάικλ, Μαρκ Γκάτις, και τις φωνές των Τζιμ Κάμμινγκς, Μπραντ Γκάρετ, Νικ Μοχάμεντ, Πήτερ Καπάλντι, Τόμπυ Τζόουνς. 

Ο νεαρός Κρίστοφερ Ρόμπιν δεν είναι πλέον καθόλου νεαρός. Οικογενειάρχης στο Λονδίνο, ο Κρίστοφερ εργάζεται σκληρά για να φροντίζει την οικογένειά του, με αποτέλεσμα, όμως, να έχει αποξενωθεί τόσο από τη γυναίκα του όσο και από την κόρη του. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν το σαββατοκύριακο που είχαν κανονίσει να πάνε στο πατρικό του στην εξοχή, ο Κρίστοφερ αναγκάζεται να μείνει μόνος στο Λονδίνο και να ετοιμάσει την παρουσίαση για τις περικοπές που απαιτούνται στην εταιρεία που δουλεύει. Στο μεταξύ, πίσω στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων, ο Γουίνυ νιώθει πως ο παιδικός του φίλος τον χρειάζεται.

Άλλος ένας ήρωας κινουμένων σχεδίων της Disney παίρνει (σχεδόν) σάρκα και οστά στο πλαίσιο της απόφασης της εταιρείας να γυρίζει με ηθοποιούς ταινίες με κλασσικούς ήρωες. Το αποτέλεσμα δεν προδίδει ούτε τον Γουίνυ ούτε τη φιλμογραφία του, παρ' ό,τι -όπως κι αν το κάνουμε- ξενίζει λίγο για πρώτη φορά η εμφάνισή του ως λούτρινο κουκλάκι αντί για μολυβένιο σκίτσο. Ήπιων τόνων όπως κάθε του φιλμ, παραμυθένια και γλυκιά σαν καραμέλα, η ταινία ζωντανεύει τη φαντασία των βιβλίων, σε μια vintage οπτικής αλλά σύγχρονης θεματολογίας ιστορία, για τις επαγγελματικές και οικογενειακές μας προτεραιότητες, τη σύγκρουση καθήκοντος και ανθρωπιάς και για εκείνο το κοιμισμένο παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Αξιολάτρευτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)