The nun (2018)


Ελληνικός τίτλος: Η καλόγρια

Ταινία τρόμου των Warner/New Line, σε σκηνοθεσία Κόριν Χάρντυ, με τους Ντέμιαν Μπισίρ, Ταΐσα Φαρμίγκα, Γιόνας Μπλοκέ. 

Ένας ιερέας που ειδικεύεται σε εξορκισμούς και μια μαθητευόμενη καλόγρια ταξιδεύουν στη Ρουμανία του '50, καθ'υπόδειξιν του Βατικανού, για να ερευνήσουν τα αίτια της αυτοκτονίας μιας μοναχής. 

Prequel και μάλιστα άτολμο των κινηματογραφικών σειρών "Το κάλεσμα" και "Annabelle" που ουσιαστικά ασχολείται με την προέλευση του Βάλακ του Ακάθαρτου και που θα ήθελε να εξηγήσει πολλά από τα γεγονότα των άλλων τεσσάρων ταινιών. Μολονότι χαιρετίζω τους παραγωγούς της σειράς για την επιστροφή σε mainstream κοινό ενός παρεξηγημένου είδους, του τρόμου, δεν μπορώ παρά να απογοητευθώ από το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο κάνει κάποια b movies του '50 να φαντάζουν απείρως πιο τρομακτικά. Επίσης, απορίας άξιον είναι το πώς τα καταφέρνουν τόσο καλά στις ταινίες της σειράς "Το κάλεσμα" και πόσο αποτυγχάνουν στα spin offs. Διότι περί αποτυχίας μιλάμε (εκτός κι αν την επιτυχία τη μετράμε μόνο σε δολάρια, εφόσον οι αίθουσες που παίζουν την "Καλόγρια" και εδώ και στο εξωτερικό, είναι γεμάτες). Κανένας τρόμος, καμία ιστορία, καμία ατμόσφαιρα, κανένα παρελθόν, πέραν ενός αναιμικού σεναρίου που βρίθει στα κλισέ. Δεν θα συζητήσω για ερμηνείες (τι να σου κάνουν κι οι ηθοποιοί με αυτά που καλούνται να παίξουν), δεν θα συζητήσω καν για τις τρομάρες (ηχητικές και άλλες), καθώς είναι τόσο αναμενόμενες που δεν σε τρομάζουν ούτε αυτές. Περισσότερο μοιάζει με σενάριο φτιαγμένο για δωμάτιο απόδρασης παρά για κινηματογραφική ταινία, εφόσον κατορθώνει να κάνει ακόμα και την "Annabelle" να δείχνει πιο τρομακτική. Κρίμα, πραγματικά, και πολύ περισσότερο διότι με αυτά που κάνουν θα καταστρέψουν και τη φήμη των κεντρικών ταινιών από το "Κάλεσμα" που καλώς ή κακώς ήταν από τα καλύτερα δείγματα δαιμονικού τρόμου που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)