Johnny English strikes again (2018)


Ελληνικός τίτλος: Ο Johnny English ξαναχτυπά

Κωμική περιπέτεια των Universal/Studiocanal, σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Κερ, με τους Ρόουαν Άτκινσον, Όλγκα Κουρυλένκο, Έμμα Τόμσον, Μπεν Μίλλερ, Τζέηκ Λέησυ. 

Όταν ένας χάκερ δημοσιοποιεί τα ονόματα όλων των μυστικών πρακτόρων της ΜΙ7, η μοναδική ελπίδα της βρετανικής κυβέρνησης είναι να αποταθεί σε πράκτορες που είτε έχουν αποσυρθεί είτε έχουν βγει στη σύνταξη. Λόγω ενός περιστατικού στο οποίο εμπλέκονται ένα εκρηκτικό στυλό και ένα φλιτζάνι τσάι, ο μοναδικός διαθέσιμος είναι ο Johnny English, ο οποίος πλέον εργάζεται ως δάσκαλος σε ιδιωτικό σχολείο. Με πλήρη άγνοια κινδύνου και ηλεκτρονικών συσκευών, αυτός ο αφοσιωμένος πατριώτης θα κάνει τα πάντα για να σώσει την πατρίδα του αλλά και ολόκληρο τον κόσμο από την καταστροφή.

Για τρίτη φορά ο Μίστερ Μπην συναντά τον Τζέημς Μποντ σε αυτήν την ανάλαφρη κατασκοπική φάρσα, που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον πρωταγωνιστή της. Με τις γκάφες να διαδέχονται η μία την άλλη και την κάθε σκηνή να αποτελεί στην ουσία κωμικό σκετς μικρού μήκους, η ταινία κυλάει χαριτωμένα, προσφέροντας χαμόγελα αλλά και κάποιες στιγμές γέλιο. Έχει μια αναπάντεχη νοσταλγική ατμόσφαιρα όλο αυτό, καθώς θυμίζει παλιότερες κατασκοπικές περιπέτειες στα χρόνια του '70 και του '80, είδος από το οποίο σαφώς και αντλεί ιδέες. Όμως το σενάριο αναλίσκεται στην εύκολη λύση "έχουμε τον Ρόουαν Άτκινοσν κι αυτό είναι αρκετό", οπότε χάνει την ευκαιρία να γίνει περισσότερο σατιρικό και λιγότερο πλακατζίδικο, κάτι που καταφέρνει -είτε από ένστικτο είτε από κέφι- η Έμμα Τόμοσν στον ρόλο της βρετανίδας -αλά Τερέζα Μέυ-πρωθυπουργού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)