Ορατότης μηδέν (1970)


Δραματική ταινία της Finos, σε σκηνοθεσία Νίκου Φώσκολου, με τους Νίκο Κούρκουλο, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάνο Κατράκη, Νίκο Γαλανό, Γιάννη Αργύρη, Άννα Βαγενά. 

Μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ενός εμπορικού πλοίου, ο μοναδικός επιζών καλείται να πει την αλήθεια κατά την ακροαματική διαδικασία, ερχόμενος σε αντίθεση με την πλοιοκτήτρια οικογένεια. 

Ο Νίκος Κούρκουλος, ήδη αδιαφιλονίκητος σταρ της Finos, επιστρέφει με μια ταινία που έμελλε να μείνει άφθαρτη στα χρόνια τόσο για τη φράση "όχι άλλο κάρβουνο", όσο και για την εμβληματική σκηνή όπου ακούγεται το τραγούδι "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου", από την φωνή του Στράτου Διονυσίου, την ώρα που ο Κούρκουλος καίει τα υπάρχοντά του επάνω σε ένα καρότσι. Ομολογουμένως γρήγορη και καλογυρισμένη ταινία, σήμερα δείχνει να υποφέρει από τους υπερβολικούς μονολόγους της, που όμως ήταν και το σήμα κατατεθέν του σεναριογράφου και σκηνοθέτη της, Νίκου Φώσκολου.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)