Κάτι να καίη (1964)



Έρωτες και παρεξηγήσεις με φόντο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τα μέλη ενός μουσικού συγκροτήματος να ερωτεύονται τους επισκέπτες που έρχονται από την Αθήνα. Έγχρωμον και Σινεμασκόπ, το μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη τσάκισε σε εισιτήρια, έβγαλε τις κάμερες της Finos έξω από το στούντιο, στη Θεσσαλονίκη και τα Τέμπη, και μας γνώρισε για πρώτη φορά την Έλενα Ναθαναήλ, που σε ηλικία μόλις 16 ετών κάνει την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του σκηνοθέτη, αφού την είχε συναντήσει τυχαία. 

Τη μουσική υπογράφει και πάλι ο Μίμης Πλέσσας (σήμα κατατεθέν του φιλμ το τραγούδι "Φστ. Μπόινγκ!), ενώ εμφανίζεται εν πλήρη απαρτία ο θίασος των μουσικών ταινιών της Finos: Κώστας Βουτσάς, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Χλόη Λιάσκου, και μαζί τους ο Χρήστος Νέγκας, η Έλσα Ρίζου, και ο Τόλης Βοσκόπουλος, σε β' ρόλο, χωρίς καν να τραγουδά σόλο. Είναι απόλυτα διασκεδαστική, όπως και όλες αυτές οι δροσερές ταινίες, αλλά σαφώς όχι από τις καλύτερες του Δαλιανίδη, με το σενάριο να μπάζει και να καταφεύγει σε εύκολες πλάκες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)