El hombre de las mil caras (2016)


Ελληνικός τίτλος: Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα

Δραματική περιπέτεια της Film Factory, σε σκηνοθεσία Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, με τους Εντουάρντ Φερνάντεζ, Χοζέ Κορονάδο, Εμίλιο Γκουτιέρεζ Κάμπα, Κάρλος Σάντος, Μάρτα Ετούρα. 

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Φρανσίσκο Παέζα, κατάσκοπου και παρακρατικού της ισπανικής κυβέρνησης, που κατόρθωσε να κοροϊδέψει μια ολόκληρη χώρα. Νιώθοντας προδομένος από τους "εργοδότες" του, ο Παέζα στήνει μια απίστευτη πλεκτάνη, εκμεταλλευόμενος τον διεφθαρμένο Υπουργό Εσωτερικών, χτυπάει ένα ήδη χαλασμένο σύστημα και βγάζει εκατομμύρια. 

Ο σκηνοθέτης της επιτυχίας "Το μικρό νησί" επιστρέφει με ένα ακόμη θρίλερ, με πολιτικές προεκτάσεις αυτή τη φορά, και μια σειρά από κινηματογραφικά πλεονεκτήματα: καλούς ηθοποιούς, φροντισμένη παραγωγή με πολύ καλή αναπαράσταση εποχής, έμπειρη χρήση της φωτογραφίας και της μουσικής που ντύνουν κάθε σκηνή και μια ενδιαφέρουσα και άκρως επίκαιρη ιστορία για το πώς -ας πούμε- στήνεται ένα πολιτικό σκάνδαλο για να επωφεληθούν κάποιοι τρίτοι. Εκεί που μου τα χάλασε λίγο είναι στο γρήγορο μεν αλλά ασθμαίνων σενάριο, που σε κρατάει διαρκώς στην τσίτα, καθώς έχεις την αίσθηση πως, αν χάσεις μια κουβέντα, θα χάσεις και την εξέλιξη της ιστορίας, ενώ την ίδια στιγμή συνειδητοποιείς πως το παρακολουθείς εντελώς αμέτοχος, καθώς όλοι οι ήρωες είναι πολύ αντιπαθείς ώστε να κερδίσουν τη συμπάθεια ή τη συναισθηματική εμπλοκή σου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)