Khumba (2013) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Κούμπα -Μια ζέβρα και μισή

Κινούμενα σχέδια της Millennium, σε σκηνοθεσία Άντονυ Σίλβερστον, με τις φωνές των Τζέηκ Τ. Ώστιν, Λώρενς Φίσμπερν, Σαμ Ρίγκελ, Μπεν Βερήν, ΆνναΣοφία Ρομπ, Λορέτα Ντιβάιν, Στηβ Μπoυσέμι, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Λίαμ Νήσον. 

Ο Κούμπα, γιος του αρχηγού μιας αγέλης από ζέβρες που ζουν προστατευμένες κοντά σε έναν νερόλακο, γεννιέται με τις μισές ρίγες του. Με τις άλλες ζέβρες να το θεωρούν κακό οιωνό που θα φέρει ξηρασία, ο Κούμπα μεγαλώνει μέσα στα πειράγματα και τον χλευασμό της αγέλης. Έτσι, αποφασίζει να ακολουθήσει το δικό του πεπρωμένο και να ταξιδέψει σε αναζήτηση του μαγικού νερόλακου που θα του δώσει πίσω τη χαμένη του ταυτότητα. 

Από τη Νότια Αφρική έρχεται αυτή η χαριτωμένη και αστεία ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία μπορεί να μην αγγίζει την τεχνική αρτιότητα αντίστοιχων αμερικανικών παραγωγών από τα μεγάλα στούντιο, έχει όμως ψυχούλα, κέφι, και σπιρτόζικο χιούμορ. Μια παρέα από αλλόκοτους και ολίγον βαρεμένους χαρακτήρες, με πρώτο και καλύτερο τον στρουθοκάμηλο Μπράντλεϋ, δίνουν τον τόνο μιας πιο "ενήλικης" ψυχαγωγίας, την ίδια στιγμή που η ταινία μεταφέρει ανώδυνα στα παιδάκια τις ιδέες της περί κοινωνικών διακρίσεων και προκαταλήψεων. Διασκεδαστικότατο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)