Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)



Μουσική ηθογραφία της Finos, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Ζωή Λάσκαρη, Κώστα Βουτσά, Φαίδωνα Γωργίτση, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη. 

Η έλευση μιας ζάπλουτης αλλά μαγκιόρας εφοπλιστίνας σε μια ταβέρνα στα Ταμπούρια φέρνει τα πάνω-κάτω στις ζωές μιας παρέας παλιόφιλων. 

Ένα χρόνο μετά την επιτυχία της ταινίας "Οι θαλασσιές οι χάντρες", ο Γιάννης Δαλιανίδης επιστρέφει στο "ελληνοπρεπές" μιούζικαλ και μεταφέρει τη δράση του σε μια φτωχογειτονιά του Πειραιά, με τον Γιάννη Πουλόπουλο να ερμηνεύει δύο τεράστιες επιτυχίες τού Μίμη Πλέσσα. Από τις πιο ώριμες μουσικές ταινίες του σκηνοθέτη, με ένα λαμπερό και με προσοχή καθοδηγημένο καστ, η "Κυρία" ήταν σταθμός και στην καριέρα της Μαίρης Χρονοπούλου, που τραγουδά "Του αγοριού απέναντι", με εκείνη τη διάσημη τουαλέτα με τη μαχαιριά, του Γιάννη Βούρου. Ένα ερωτικό γαϊτανάκι παρεξηγήσεων που στήνεται με κέφι και όλη την απαραίτητη λάμψη της Finos. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Disorder (2024)

Αρραβωνιάσματα (1950) (Α/Μ)

O τελευταίος πειρασμός (1964) (Α/Μ)

Les amours d'Anaïs (2021)

Κινηματογράφοι- Village @ The Mall (Αίθουσες 1-11)