Μερικοί το προτιμούν κρύο... (1963)


Μουσική κωμωδία της Finos, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Ζωή Λάσκαρη, Χλόη Λιάσκου, Κώστα Βουτσά, Βαγγέλη Βουλγαρίδη, Μάρθα Καραγιάννη, Γιάννη Βογιατζή. 

Η ανύπαντρη μεγάλη αδελφή μιας οικογένειας δημιουργεί προβλήματα στην αισθηματική ευτυχία των τριών αδελφών της καθώς, αν δεν παντρευτεί εκείνη, ο πατέρας τους δεν επιτρέπει στις κόρες του και στον μεγάλο του γιο να παντρευτούν ούτε αυτοί. 

Ένα χαριτωμένο ερωτικό γαϊτανάκι, με αναποδιές και παρεξηγήσεις, δίνει την ευκαιρία στον Ντίνο Ηλιόπουλο και τη Ρένα Βλαχοπούλου για κωμικούς αυτοσχεδιασμούς. Το σύνολο μοιάζει αδύναμο, αλλά έχει αναμφισβήτητα την πλάκα του. Ουσιαστικά, η ταινία (ο τίτλος της οποίας δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, πέραν της κωμικής αναφοράς του στην ταινία της Μαίριλυν Μονρόε) άνοιξε τον δρόμο τόσο για τα επόμενα μιούζικαλ του Δαλιανίδη, όσο και για τη δεύτερη μεγάλη καριέρα της Ρένας Βλαχοπούλου στο σινεμά, μετά την επιμονή του σκηνοθέτη να την επιβάλλει στον Φίνο, ο οποίος δεν την ήθελε, καθώς δεν ήταν όνομα που έκοβε εισιτήρια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)