Southpaw (2015)


Ελληνικός τίτλος: Ο αριστερόχειρας

Δραματική ταινία της Weinstein, σε σκηνοθεσία Άντουαν Φούκουα, με τους Τζέηκ Γκύλενχαλ, Φόρεστ Γουίτακερ, Ρέητσελ ΜακΆνταμς, Ούνα Λώρενς, Κέρτις "50 Cent" Τζάκσον, Ναόμι Χάρις, Μιγκέλ Γκομέζ. 

Όλα δείχνουν να πηγαίνουν εξαιρετικά στη ζωή του πρωταθλητή πυγμαχίας μεσαίων βαρών Μπίλυ Χόουπ. Οι νίκες του στο ρινγκ είναι διαδοχικές, έχει μια γυναίκα και μια μικρή κόρη που τον λατρεύουν και τις λατρεύει και μια άνετη ζωή. Τα πάντα, όμως, καταρρέουν μέσα σε δευτερόλεπτα, και τώρα πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του. 

Καλοστημένο πυγμαχικό δράμα, από αυτά που προκαλούν εύκολα τη συγκίνηση, με έναν ήρωα που χάνει τα πάντα και πολεμά να ανακτήσει τη ζωή του. Εντυπωσιακές και γρήγορες οι σκηνές στο ρινγκ, δυνατή η παρουσία του Γκύλενχαλ που παίρνει όλη την ταινία επάνω του, όπως και του Φόρεστ Γουίτακερ στον ρόλο του ιδιοκτήτη ενός συνοικιακού γυμναστηρίου. Στην ουσία, η ταινία ξεχωρίζει ακριβώς για τους δύο πρωταγωνιστές της, καθώς όλη η υπόλοιπη είναι εντελώς αναμενόμενη με σενάριο ολίγον τι φασόν. Δεν κουράζει, όμως, και σίγουρα σε κερδίζει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)