Calendar girl (1947) (A/M)


Μιούζικαλ της Republic, γυρισμένο από τον Άλαν Ντουάν, με τους Τζέην Φρέηζυ, Γουίλλιαμ Μάρσαλ, Γκαίηλ Πάτρικ, Κέννυ Μπέηκερ, Αϊρίν Ριτς. 

Νέα Υόρκη, 1900. Η πόλη αναδεικνύεται σε ορμητήριο καλλιτεχνών. Έτσι, δυο φίλοι από τη Βοστώνη, ένας αριστοκράτης (και αρραβωνιασμένος) ζωγράφος και ένας φτωχός επίδοξος συνθέτης, δοκιμάζουν εκεί την τύχη τους για μια σπουδαία καριέρα, και ερωτεύονται και οι δύο την ίδια χαριτωμένη και ατίθαση κοπέλα. 

Ανάλαφρη και χαριτωμένη μουσική ταινία, γνωστή μεν αλλά χωρίς ποτέ να γίνει διάσημη. Φτωχός συγγενής άλλων μεγάλων μιούζικαλ με συμβατικές και υπερβολικές ερμηνείες, στα πρότυπα της εποχής, και ένα προσχηματικό στόρυ, το φιλμ (που δεν βρήκε ποτέ τον δρόμο του στις ελληνικές αίθουσες) γίνεται όχημα για μια σειρά από αξιοπρεπή μουσικά νούμερα, που χωρίς να έχουν τον πλούτο αντίστοιχων χολυγουντιανών παραγωγών, δεν παύουν να έχουν τις στιγμές τους. Αξίζει να αναφέρουμε πως από αυτή την όχι και τόσο ξακουστή ταινία, βγήκε το τραγούδι "Have I told you lately I love you?", το οποίο έκανε τεράστια επιτυχία μέσα στα χρόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)