Queen of the Amazons (1947) (A/M)


Ελληνικός τίτλος: Η μυστηριώδης ζούγκλα

Περιπέτεια της Screen Guild, γυρισμένη από τον Έντουαρντ Φίννεϋ, με τους Ρόμπερτ Λόουρυ, Πατρίσια Μόρισον, Τζέι Έντουαρντ Μπρόμπεργκ, Αμίρα Μουσταφά, Κηθ Ρίτσαρντς, Μπρους Έντουαρντς. 

Μια γυναίκα ταξιδεύει από την Αμερική στην Ινδία, αναζητώντας τον αρραβωνιαστικό της που έχει εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Εκεί μαθαίνει πως ο καλός της έφυγε για σαφάρι στην Αφρική, οπότε και τον ακολουθεί στις αφιλόξενες ζούγκλες. 

Πρόκειται για την επιτομή των B' Movies (σίγουρα αποτελούσε τη δεύτερη ταινία στο πρόγραμμα των κινηματογράφων, γεγονός που το επιβεβαιώνει και η μόλις ωριαία της διάρκεια), γυρισμένη σχεδόν ολόκληρη σε στούντιο με οποιαδήποτε σκηνή στη ζούγκλα, στην Αφρική ή στην Ινδία να είναι παρμένη από άλλες ταινίες. Με μια υπόθεση πιο-αφελή-πεθαίνεις, έχει και κάτι αληθινά λιοντάρια, έχει και έναν πίθηκο και έχει και τη Βασίλισσα των Αμαζόνων που η εμφάνιση της και η ομιλία της ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένα θα σας πω, η ταινία τελειώνει με διπλό γάμο. Για λόγους που με ξεπερνούν δε, το φιλμ βρήκε διανομή στις ελληνικές αίθουσες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)