Από έρωτα (2014)


Δραματική κομεντί της Village, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, με τον ίδιο και τους Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή, Γιάννο Περλέγκα, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Μάρθα Καραγιάννη. 

Ο Αντώνης, ένας απόμακρος συναισθηματικά πυροσβέστης που ετοιμάζεται να παντρευτεί, δέχεται ξαφνικά στο σπίτι του επίσκεψη από την Άννα, τον μεγάλο του έρωτα. Ατίθαση, ειλικρινής, αυθάδης ώρες-ώρες, η Άννα γεννά ξανά μέσα στην ψυχή του Αντώνη τη σπίθα για ζωή και μια ελπίδα πραγματικής ευτυχίας. Μόνο που η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι. 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αισθηματική ιστορία, για έναν έρωτα που απογειώνει, δια χειρός του συμπαθέστατου και πολυπράγμονα Θοδωρή Αθερίδη, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, βασισμένο στο θεατρικό του έργο. Μόνο που εδώ, ο Αθερίδης κάνει σινεμά, βγάζει το πρωτότυπο θεατρικό στους δρόμους, του δίνει πνοή και κινηματογραφική ζεστασιά, και το απογειώνει, συνεπικουρούμενος και από τη Σμαράγδα Καρύδη, με την οποία μοιράζεται μια εξαιρετική χημεία στην ερμηνεία τους. Μια πρωτότυπη ιστορία που πάει το ελληνικό σινεμά ένα βήμα πιο πέρα, καθώς αποφασίζει να εγκαταλείψει τις παθογένειες και τις αφηγηματικές εμμονές των σύγχρονων τάσεων και να αφηγηθεί, απλά, μια σύγχρονη, αισθηματική ιστορία. 

Με ένα έξυπνο σεναριακό εύρημα, η ταινία μιλά για τις αγάπες μας, τα λάθη μας, τις αλήθειες μας, τις τρέλες μας και όλα όσα κάνουμε από έρωτα. Κι είναι ακριβώς αυτός ο έρωτας του Αντώνη και της Άννας, άσβεστος και πανίσχυρος, που ξεπλένει τις ψυχές των ηρώων του και καθορίζει τη διαδρομή τους. Άριστα δεμένο το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, ξεπερνά κατά πολύ τις ερμηνείες του υπόλοιπου καστ που δείχνουν εν συγκρίσει αδύναμες. Το ίδιο αδύναμη βρήκα και την παράλληλη ιστορία εξαπάτησης που διαδραματίζεται και η οποία δεν λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά όσο θα ήθελε. Παρ' όλα αυτά, πρόκειται για μια γλυκύτατη ταινία που ζεσταίνει την καρδιά και συγκινεί βαθιά. Να αναφερθώ, τέλος, στην πολύ συμπαγή παρουσία τόσο του Γιάννου Περλέγκα όσο και της Μάρθας Καραγιάννη, αλλά και στη μουσική του Παναγιώτη Τσεβά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)