Out of the furnace (2013)


Ελληνικός τίτλος: Σκουριασμένη πόλη

Δραματική ταινία της Relativity, σε σκηνοθεσία Σκοτ Κούπερ, με τους Κρίστιαν Μπέηλ, Κέησυ Άφλεκ, Ζόε Σαλντάνα, Γουίλλεμ Νταφόε, Σαμ Σέπαρντ, Φόρεστ Γουίτακερ, Γούντυ Χάρελσον. 

Σε μια βιομηχανική πόλη που αργοπεθαίνει, δυο αδέλφια προσπαθούν να επιβιώσουν, μόνοι πλέον, μετά τον θάνατο του πατέρα τους. Ο μεγάλος δουλεύει στο εργοστάσιο, όπως έκανε πάντα η οικογένειά του. Ο μικρός, όμως, έχοντας μόλις επιστρέψει από τη θητεία του, ψάχνει εύκολο χρήμα και μπλέκει στο κύκλωμα της παράνομης πάλης, με ολέθρια αποτελέσματα. 

Ένα καστ από πολύ καλούς ηθοποιούς και μια ενδιαφέρουσα ιστορία συνθέτουν ένα αποπνικτικά στενόχωρο φιλμ που σου πνίγει την καρδιά. Με καμία σωτηρία από πουθενά, οι άνθρωποί του βουλιάζουν στην καταστροφή και στο έγκλημα, σαν να μην υπάρχει διέξοδος. Από την άλλη, όμως, παρ' όλα τα καλά συστατικά του, έχεις την αίσθηση πως όλο αυτό το έχεις ξαναδεί πολλές φορές, με τους ηθοποιούς να επαναλαμβάνουν χαρακτήρες από άλλες τους ταινίες, ενώ όλη αυτή η απόγνωση πέφτει και σε πλακώνει. Έχει ποιότητα και σοβαρότητα, πάντως, και με τους ηθοποιούς της κερδίζει τις εντυπώσεις. Απλά, γνωρίζεις ότι κάτι της λείπει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)