Γοργόνες και μάγκες (1968)



Μιούζικαλ της Finos, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδωνα Γεωργίτση, Χρόνη Εξαρχάκο, Μάρθα Καραγιάννη, Λάκη Κομνηνό, Γιάννη Βογιατζή, Νόρα Βαλσάμη, Διονύση Παπαγιαννόπουλο. 

Ο επιπόλαιος γιος ενός μεσίτη και μια επιχειρηματίας- ιδιοκτήτρια νυχτερινών club κοντράρονται σε ένα μικρό νησάκι κοντά στην Αθήνα, για το ποιος θα αγοράσει τις περισσότερες εκτάσεις, εν όψει της έλευσης ελβετών επενδυτών. 

Γυρισμένο στην πίσω μεριά της Ύδρας, ώστε να μην διακρίνεται η τοποθεσία, χαριτωμένο, γρήγορο, με κέφι και επίκαιρο όσο ποτέ, το το φιλμ χαρίζει πολλές στιγμές γέλιου, αλλά και μαζεμένες κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού, όλες με την υπογραφή του Μίμη Πλέσσα. "Θα πιω απόψε το φεγγάρι" και "Καμαρούλα μια σταλιά" από τον Γιάννη Πουλόπουλο, "Τόσα καλοκαίρια" από τον Δάκη και, φυσικά, το εμβληματικό πλέον "Ανοιξε πέτρα" από την Μαρινέλλα που τότε ξεκινούσε τη σόλο καριέρα της. Θα λέγαμε δε, πως η ονειρική μουσικοχορευτική σεκάνς του "Τόσα καλοκαίρια" με τη Χρονοπούλου και τον Κομνηνό, θα μπορούσε να είναι και το πρώτο ελληνικό βίντεο κλιπ. Απολαυστικότατο. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)