Débarquement immédiat! (2016)


Ελληνικός τίτλος: Άμεση αποβίβαση!

Κωμική περιπέτεια των UGC/TF1, σε σκηνοθεσία Φιλίπ Ντε Σωβρόν, με τους Αρύ Αμπιτάν, Μεντί Σαντούν, Συρίλ Λεκόντ, Ρεέμ Κερισί. 

Δύο συνοριοφύλακες αναλαμβάνουν να συνοδεύσουν έναν αφγανό μετανάστη στην Καμπούλ, παρ'ότι εκείνος ισχυρίζεται ότι πρόκειται περί δικαστικού λάθους και πως ο ίδιος είναι από την Αλγερία. Μια βλάβη στον κινητήρα του αεροπλάνου τούς αναγκάζει να προσγειωθούν προσωρινά στη Μάλτα κι εκεί αρχίζει το πανηγύρι. 

Από τον σκηνοθέτη της ευρηματικής επιτυχίας "Θεέ μου, τι σου κάναμε", έρχεται μια "εύκολη" κωμωδία, η οποία καταφεύγει σε πιο χοντροκομμένα αστεία και υπερβολές για να βγάλει γέλιο. Συμπαθάτε με, όμως, αλλά το βγάζει. Ούτε βαριέσαι, ούτε ενοχλείσαι, το αντίθετο, διασκεδάζεις ανάλαφρα όσο διαρκεί, χωρίς να νιώθεις ότι σε προσβάλλει. Έχει και κάποιες επιδερμικές αναφορές στα προσφυγικό (επιδερμικές, όμως), έχει ένα καλό πρωταγωνιστικό δίδυμο, γρήγορους ρυθμούς και την πλάκα της. Δεν πρόκειται περί ακαδημαϊκού αριστουργήματος, αλλά ούτε προσποιείται ότι είναι, ούτε πας να τη δεις για την προσωπική σου καλλιέργεια. Όπως είπα και πριν, γελάς, και κάποιες φορές, αυτό είναι αρκετό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)