Hidden figures (2016)


Ελληνικός τίτλος: Αφανείς ηρωίδες

Βιογραφική ταινία της Fox, σε σκηνοθεσία Θήοντορ Μέλφι, με τους Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζανέλ Μονέ, Κέβιν Κόστνερ, Μαχέρσαλα Άλι, Κίρστεν Ντανστ, Τζιμ Πάρσονς. 

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία τριών μαύρων γυναικών που εργάζονταν στη NASA το 1961 και οι οποίες συνετέλεσαν τα μέγιστα στην υλοποίηση του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, ειδικά δε μετά τις επιτυχημένες αποστολές της ΕΣΣΔ. Παραγνωρισμένες, παρά το ταλέντο και τις γνώσεις τους, οι τρεις "αφανείς ηρωίδες" έδωσαν τη δική τους πάλη τόσο για την πραγμάτωση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στο διάστημα, όσο και για την αναγνώρισή τους σε ένα περιβάλλον με έντονες φυλετικές αλλά και σεξιστικές διακρίσεις. 

Πρόκειται για μια από τις ταινίες αυτές που επικεντρώνουν στο θέμα τους, αφήνοντας στην απ' έξω οτιδήποτε άλλο περιττό. Με σαφέστατο κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό (πώς θα μπορούσε αλλιώς, άλλωστε),αφηγείται με ρυθμό, κέφι και τις απαιτούμενες δόσεις συγκίνησης την ιστορία της. έχοντας για ατού ένα στοχευμένο σενάριο που δεν παραπατά και ένα καλοστημένο καστ ρόλων, που όλοι μαζί συμβάλλουν στη γοητεία της. Παρακολουθείται με μια ανάσα, χωρίς να κουράζει λεπτό και το κυριότερο χωρίς να κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο. Στα πλεονεκτήματά της η στιβαρή παρουσία του Κέβιν Κόστνερ που ομολογουμένως μου είχε λείψει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)