Dark angel (2016)


Δραματική τρίωρη μίνι σειρά γυρισμένη για το ITV από τον Μπράιαν Πέρσιβαλ, με τους Τζόαν Φρόγκατ, Άλεν Άρμστρονγκ, Τζόνας Άρμστρονγκ, Έμμα Φίλντινγκ, Τζων Χόλινγκγουωρθ, Μπιλ Φέλλοους. 

Η αληθινή ιστορία της Μαίρυ Ανν Κόττον, που καταδικάσθηκε και εκτελέσθηκε ως υπεύθυνη για σειρά δολοφονιών στη Βικτωριανή Αγγλία, παρουσιάζεται σε μια φροντισμένη παραγωγή εποχής-σήμα κατατεθέν της βρετανικής τηλεόρασης. Η πρωταγωνίστρια του Πύργου του Ντάουντον επιστρέφει σε μια σκοτεινή σειρά και αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που η δυστυχία και η φτώχεια τής ξύπνησαν την ανείπωτα σκοτεινή πλευρά της. Αδίστακτη μπροστά στην επιβίωσή της, η Μαίρυ Ανν Κόττον δεν δίσταζε να δηλητηριάζει τους συζύγους της (αλλά και μικρά παιδιά) με σκοπό να εισπράττει την ασφάλεια ζωής. 

Γρήγοροι ρυθμοί (οι σχεδόν τρεις ώρες που διαρκεί η σειρά, θα μπορούσαν να δώσουν άνετα τροφή για δέκα επεισόδια), ζοφερή ατμόσφαιρα και συμπαγείς, βρετανικού φλέγματος, ερμηνείες συνιστούν σε ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα, που παρακολουθείται με ενδιαφέρον. Η ερμηνεία της Τζόαν Φρόγκατ, με την ψυχρότητα και την απόγνωση που κρύβει μέσα της, είναι καταλυτική για την εξέλιξη της ιστορίας, υποστηριζόμενη από ένα καλοστημένο σύνολο β' ρόλων. Μοναδική μου ένσταση είναι ακριβώς αυτοί οι γρήγοροι ρυθμοί της σειράς, οι οποίοι δεν σε αφήνουν να χωνέψεις τα γεγονότα και τους ήρωες, καθώς τρέχει με ταχύτητα μέσα στα χρόνια και δεν επιτρέπει στην αφήγηση να πάρει ανάσα. Πάντως, είναι συγκλονιστικό μέσα στην αλήθεια του.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)