L'étrange monsieur Steve (1957) (A/M)


Ελληνικός τίτλος: Κολασμένοι ερασταί

Δραματική περιπέτεια της Gaumont, σε σκηνοθεσία Ρεϋμόν Μπαγύ, με τους Ζαν Μορώ, Φιλίπ Λεμαίρ, Αρμάν Μεστράλ, Λίνο Βεντούρα, Ανούκ Φερζάκ. 

Ο γλυκομίλητος και αφελής νεαρός Ζωρζ Βιλάρ, εργάζεται σε μια ιδιωτική τράπεζα όπου συνυπάρχει και με την κοπέλα του, τη Μιρέιγ. Όταν συναντά τυχαία σε ένα μπαρ τον Στηβ, έναν αριστοκρατικό μπον βιβέρ, εντυπωσιάζεται από τους τρόπους του και τον αέρα του, και γίνονται κολλητοί. Ένα βράδυ, δυο αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον Στηβ, ο οποίος αναθέτει στον Ζωρζ να πάει στη γυναίκα του τα χαρτιά και τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Η γνωριμία του με την αριστοκρατικά πανέμορφη Φλοράνς, θα του καταστρέψει τη ζωή. 

Στις παρυφές του φιλμ νουάρ, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που τον καταστρέφουν οι φιλοδοξίες του και ο έρωτάς του για μια γυναίκα. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και με ανατροπές αστυνομική ταινία (crime drama, αν θέλουμε να ακριβολογήσουμε ως προς το είδος), με μια εντυπωσιακή Ζαν Μορώ να εντυπωσιάζει με την παρουσία της, ενώ στιβαρή είναι και η "ησυχη" ερμηνεία του Αρμάν Μεστράλ στον ρόλο του Στηβ. Η κάπως παλιομοδίτικη αισθητική της την κάνει να δείχνει κάπως αφελής σε ορισμένα σημεία, αλλά η δυναμική και το ενδιαφέρον της παραμένουν αναλλοίωτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)