Κάθε καημός και δάκρυ (1964) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της Άττικα Φιλμ, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου, με τους Μάρθα Βούρτση, Ορέστη Μακρή, Κώστα Κακκαβά, Θανάση Μυλωνά, Μέλπω Ζαρόκωστα, Θόδωρο Μωρίδη, Μαλαίνα Ανουσάκη. 

Με βαριά άρρωστη τη μητέρα της, η Φανή εργάζεται σκληρά ως γραμματέας για να μπορέσει να καλύπτει τα ιατρικά έξοδα. Με τον γιο του ιδιοκτήτη να τη φλερτάρει έντονα, αλλά και έναν γείτονα και παιδικό της φίλο να είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της, η Φανή αντιμετωπίζει ξαφνικά κατηγορίες για κλοπή χρημάτων από το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας. 

Τυπικό δράμα των '60s, με ελαφρώς προσεγμένο σενάριο και φυσικά όλα τα κλισέ που θα περίμεναν οι θεατές. Το νεαρό γειτονόπουλο που είναι ερωτευμένο με την πρωταγωνίστρια, ας πούμε, οφείλει να εργάζεται τα βράδια ως τραγουδιστής, για να υπάρξει και το ανάλογο λαϊκό ρεπερτόριο, ενώ τα εμπόδια πέφτουν βουνό μπροστά στην έρημη τη Φανή. Το πάει, καλά, όμως, έχει και τις ανατροπές του, έχει και μια αξιοπρέπεια χαρακτήρος στο ρόλο της Μάρθας Βούρτση, αλλά τελειώνει απότομα, αφήνοντας μια βασική εκκρεμότητα στην υπόθεση, η οποία θεωρείς ότι θα έχει ευτυχή έκβαση μεν, αλλά που στην ουσία δεν το μαθαίνεις ποτέ. Λες και ξέχασαν να γυρίσουν μια ολόκληρη σκηνή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)