Sausage party (2016)


Ελληνικός τίτλος: Πάρτι με λουκάνικα

Σατιρική κωμωδία κινουμένων σχεδίων των Columbia/Annapurna, σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Τίρναν και Κόνραντ Βέρνον, με τις φωνές των Μάικλ Σέρα, Τζέημς Φράνκο, Σάλμα Χάγιεκ, Τζόνα Χιλ, Έντουαρντ Νόρτον, Πωλ Ραντ, Σεθ Ρόγκεν, Κρίστεν Γουίγκ. 

Ο Φρανκ είναι ένα λουκάνικο Φρανκφούρτης που ζει ευτυχισμένο στη συσκευασία του, μαζί με τους φίλους του. Ερωτευμένος με την Μπρέντα, ένα ψωμάκι για χοτ ντογκ, ο Φρανκ περιμένει πώς και πώς να τον επιλέξουν οι Θεοί (οι πελάτες του σούπερ μάρκετ) για να τον απελευθερώσουν και να τον μεταφέρουν στο Μέγα Υπερπέραν, όπου θα ζει ελεύθερος και ευτυχισμένος. Όταν, όμως, μαθαίνουν πως τελικά οι "θεοί" δεν τους επιλέγουν για να τους απελευθερώσουν,αλλά για να τους φάνε, ο Φρανκ ξεκινά μια οδύσσεια μέσα στο αχανές σούπερ μάρκετ για να πείσει και τα άλλα προϊόντα πως αυτό που τους είχαν μάθει να πιστεύουν όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα μεγάλο ψέμα. 

Είναι διαφορετικό, πρωτότυπο και έχει πολύ μεγάλη πλάκα. Είναι όμως και έξυπνο, με στοχευμένη σάτιρα (που, εντάξει, είναι προφανής πολλές φορές), δολοφονικές ατάκες και κοινωνικό σχολιασμό. Κι όλα αυτά σε ένα περιβάλλον αθώου σκίτσου, με λουκάνικα, ψωμάκια, σως και ζαρζαβατικά να τραγουδούν και να χορεύουν. Όσο τη βλέπεις, σκέφτεσαι πως είναι ενδεχομένως η ταινία κινουμένων σχεδίων που η Disney θα ήθελε πολύ να γυρίσει αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ, τουλάχιστον όχι πριν τη Δευτέρα Παρουσία. Σαρκαστική, τολμηρή, διαφορετική, βέβηλη ενδεχομένως και ακραία χυδαία μερικές φορές (το όργιο στο τέλος ξεπερνά κάθε όριο), η ταινία πλάθει ένα ολόκληρο σύμπαν χαρακτήρων, άρτια ερμηνευμένων από τις φωνές του πολλών αστέρων καστ, επιλέγει ευφυώς το στυλ και το στίγμα του κάθε προϊόντος και προσφέρει ουσιαστική ψυχαγωγία με κάτι που ομολογουμένως δεν έχετε ξαναδεί. Θα γελάσετε και θα μείνετε και με το στόμα ανοιχτό. Μην κάνετε καμιά πλάκα και την δείτε με τα παιδάκια σας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)